15 Temmuz şehidi Cengiz Polat kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Cengiz Polat kimdir, Nasıl Şehit Oldu? FETÖ’nün darbe girişimine engel olmak adına sokağa çıkmak isteyen, ailesini üzmemek için de gizlice evden ayrılan 43 yaşındaki Cengiz Polat, TBMM’ye giderken göğsüne isabet eden iki kurşun yarası son

15 Temmuz şehidi Cengiz Polat kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Cengiz Polat kimdir, Nasıl Şehit Oldu? FETÖ’nün darbe girişimine engel olmak adına sokağa çıkmak isteyen, ailesini üzmemek için de gizlice evden ayrılan 43 yaşındaki Cengiz Polat, TBMM’ye giderken göğsüne isabet eden iki kurşun yarası sonucu şehit düştü.  

O gün işten eve geç dönen Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine abdest alıp namazını kıldı. Annesinin “yemeğini ye” sözüne karşılık Polat “Anne vatanı kafirlere mi bırakalım? Meclis’i bombalıyorlar” diyerek, gitmek istediğini söyledi.

Anne ve babasının ısrarı üzerine ,“Tamam sadece aşağıda arkadaşlarla konuşacağım, gitmeyeceğim” diyerek dışarıya çıkan Polat, kendisini balkondan izleyen babasına görünmeden mahalleden ayrıldı. Genelkurmay Başkanlığının önüne giden Polat, FETÖ mensuplarının hain kurşunlarına hedef olarak can verdi.  
Amca Nadir Polat, o gece yaşadıkları acı dolu anları, “Cengiz gittikten 20-30 dakika sonra abim telefon açtı ‘Cengiz yaralı, hastanedeymiş‘ dedi. Ankara İhtisas Hastanesine kaldırıldığını söylemişler ama oğlumuz yolda şehit olmuş. Yeğenim milliyetçi, vatansever biriydi. Onunla gurur duyuyorum.“ sözleriyle aktardı. 

Kaynak: AA

1
0
1
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡