15 Temmuz şehidi Mustafa Avcu kimdir Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Mustafa Avcu kimdir Nasıl Şehit Oldu? Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi 22 yaşındaki Mustafa Avcu, 1992’de Şırnak’ta askerlik yaparken gazi olmuş bir babanın oğlu. Baba Ayhan Avcu, şe

15 Temmuz şehidi Mustafa Avcu kimdir Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Mustafa Avcu kimdir Nasıl Şehit Oldu? Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit olan Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi 22 yaşındaki Mustafa Avcu, 1992’de Şırnak’ta askerlik yaparken gazi olmuş bir babanın oğlu. Baba Ayhan Avcu, şehit oğlunun istediğine kavuştuğunu söyledi.

Oğlunu dindar, ahlaklı ve herkes tarafından sevilen biri olarak tarif eden Baba Avcu, 15 Temmuz gecesi yaşananları ve oğlunu şöyle anlattı:

"O gün akşam beraberdik, bize hocalık yapardı. Yatsı namazını kıldırdı. Sesleri duyunca arkadaşları ve amcasının oğluyla birlikte Genelkurmay'ın önüne gittiler. Ben aradığımda, 'dua ediyoruz' dedi. Bende, 'Oğlum hem dua edin hem de müdahale edin. Bunlar başarılı olursa yarın Türkiye diye bir devlet yok' dedim. O sırada biz de Keçiören Belediyesi'nin önündeydik. Genelkurmay'ın içinden askerler tüfekle ateş ediyorlar. O sırada Mustafa vuruluyor.

Üç oğlum vardı, Mustafa en küçüğüydü. Dünyayla ilgili hiçbir planı yoktu. Çok dindar bir çocuktu. Şehit olmayı ve günahsız gitmeyi çok isterdi. Annesine, Ramazan ayından çıkınca, 'anne günahsız bir şekilde çıktık' demiş. Öyle bir çocuktu, hiç kimse ondan incinmemiştir. Çok ahlaklıydı, yavrum isteğine kavuştu." ​

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡