15 Temmuz şehidi Necati Sayın kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Necati Sayın kimdir, Nasıl Şehit Oldu? İnşaat mühendisi olan Necati Sayın, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, yanına, kendisi gibi şehit olacak damadı Fazıl Gürs ve iki kızını alarak Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gitti.

15 Temmuz şehidi Necati Sayın kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Necati Sayın kimdir, Nasıl Şehit Oldu?  İnşaat mühendisi olan Necati Sayın, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, yanına, kendisi gibi şehit olacak damadı Fazıl Gürs ve iki kızını alarak Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gitti. Darbe girişimini durdurabilmek için en önde mücadele veren Sayın, vatandaşları ezmeye çalışan bir tankı üzerine çıkarak durdurmak düşüncesiyle iki kızı ve damadıyla Genelkurmay’ın önündeki üst geçide çıktı.

Sayın ve ailesinin amacı buradan tankın üzerine atlayarak, vatandaşların ezilmesini engellemekti. Sayın, tankın bir anda namlusunu burada bulunan insanları vurması sonucu üst geçitten aşağı düştü. Hastanede yaşam mücadelesi veren Sayın, kalbinin durması sonucunda şehit oldu. Sayın’ın iki kızı Ayşe Emine Sayın ve Ülkü Sayın ise aynı gece gazi oldular.

Sayın’ın oğlu Ebubekir Sayın da geceyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin çevresinde geçirdi.

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡