15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Ömer Takdemir, Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne giderek, bomba yağdıran jetleri durmaya çalışan vatandaşlar arasındaydı. Askerlerin attığı ilk kurşunla sırtından vuruldu Takdemir ve o gece ilk şehitlerden

15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Ömer Takdemir, Akıncı 4. Ana Jet Üssü'ne giderek, bomba yağdıran jetleri durmaya çalışan vatandaşlar arasındaydı. Askerlerin attığı ilk kurşunla sırtından vuruldu Takdemir ve o gece ilk şehitlerden biri oldu.

3 ay sonra askere gitmeye hazırlanan Takdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı çağrı üzerine babasına "Vatan, millet gidiyor. Ben burada duramam." diyerek evden çıktı.

"İçimizde bir ateş var ama gurur duyuyoruz. Ölünceye kadar da gurur duyucağız. Yavrularımız memleketimizi kurtardı" diyen baba Nihat Takdemir, söz konusu vatan olduğunda diğer oğlunu da hiç düşünmeden vatan savunmasına göndereceğini söyledi.

Şehit Takdemir’in annesi Ayfer Takdemir ise "Oğlum bana 'Ben şehit olacağım' derdi hep. Böyle deyince 'Ne diyorsun sen' derdim. O da bana 'Şehitlik mertebesini biliyor musun anne' diye sorardı. Yavrum... Hiç toz konduramazdım. Babasını 'şehit babası', beni 'şehit annesi' yaptı, koydu gitti. Kuzum bize bakıyordu. Çalışıyordu onun ekmeğini yiyorduk. Yavrum en öndeymiş, ilk şehitlerden. Sırtından vurmuşlar." diye anlattı yaşananları.

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡