15 Temmuz şehidi Sevda Güngör kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Sevda Güngör kimdir, Nasıl Şehit Oldu? 27 yaşındaki özel harekat polisi Sevda Güngör, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığını hedef alan saldırıda şehit düştü.

15 Temmuz şehidi Sevda Güngör kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Sevda Güngör kimdir, Nasıl Şehit Oldu? 27 yaşındaki özel harekat polisi Sevda Güngör, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimi sırasında Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığını hedef alan saldırıda şehit düştü. Dört çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Güngör, Dumlupınar Üniversitesi Maliye Bölümünü tamamladıktan sonra polis olmaya karar verdi. Ortaokul yıllarından beri hayali olan mesleğe başlayan Güngör, Mersin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü kadrosundayken geçici olarak Özel Harekat Dairesi Başkanlığında görevlendirildi.

Şehit polisin annesi Nural Güngör, kızıyla 15 Temmuz gecesi yaptığı konuşmayı şöyle anlattı: "(Anne dua et bana. Fetih Suresini oku) dedi. Sonra göreve çağrıldığını söyleyerek evden çıkmış. Bir daha ulaşamadık. Şehit haberlerini duyunca kendisini aradık cep telefonundan ama ulaşamadık. Yetkililer haber verene kadar inanmadım şehit olduğuna. Kızımın büyük hayalleri vardı. 'Anne çok yükseleceğim' derdi. Kızım şehitliğe yükseldi."

Kızının geçici görevle Konya'ya gittiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sarı renkli oyuncak araba hediye aldığını anlatan Güngör, şöyle devam etti: "Evlenip çocuk sahibi olmak istediğini söylerdi. Çevik kuvvette çalışırken Cumhurbaşkanı kızıma oyuncak araba hediye etmiş, uzaktan kumandalı sarı renkli bir taksi. 'Anne bunu saklayacağım. Çocuğum olursa ilk hediyesi hediyesi bu olacak. Kimseye vermem' demişti. Bütün hayalleri yarım kaldı. Gencecik, tomurcuk bir çiçek, açmadan soldu gitti."

Şehidin eşyalarını topladığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazılmış yarım kalan bir mektup bulan anne Güngör, kızının mektubu üniversiteden mezun olduğu dönemde yazdığını tahmin ettiğini dile getirdi.

Şehit Güngör'ün babası Mehmet Güngör de, kızının üniversiteyi bitirdikten sonra İstanbul'da 6 aylık kursun ardından polis olduğunu dile getiren Güngör, "Sevda, ortaokuldan bu yana polis olmak istiyordu. Çalışkandı, hiçbir şeyi zor görmezdi. Kursu tamamlayınca tayini Mersin'e çıktı. Sonra özel harekat polisi oldu. Bu sürede doğru dürüst görüşemedik. Şehit olmasaydı bir iki gün sonra yanına gidecektim." diye acısını aktardı.

Kaynak: AA

3
34
3
31
8
5
204
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡