15 Temmuz şehidi Sümer Deniz kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Sümer Deniz kimdir, Nasıl Şehit Oldu? FETÖ’nün darbe girişimini engellemek için büyük bir aşkla sevdiği eşi, 7 ve 9 yaşındaki iki çocuğunu düşünmeden gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kendisini kurşunların önüne atan Sümer Deniz, hel

15 Temmuz şehidi Sümer Deniz kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Sümer Deniz kimdir, Nasıl Şehit Oldu? FETÖ’nün darbe girişimini engellemek için büyük bir aşkla sevdiği eşi, 7 ve 9 yaşındaki iki çocuğunu düşünmeden gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kendisini kurşunların önüne atan Sümer Deniz, helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu.

Deniz, 15 Temmuz gecesi evde yalnız otururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine aracıyla arkadaşıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Külliye önüne geldiğinde ayağından vurulan Deniz, direnmeye devam ederken helikopterden açılan ateş sonucu göğsünden ikinci kez yaralandı ve şehit düştü.

10 yıllık eşi Emine Deniz, herkesin “babayiğit ve vatansever” olarak andığı eşinin o gece yaşadıklarını, “Ben o gece memleketimdeydim, gece 00.30’da telefonla konuştuk. ‘Emine ortalık çok karışık eve gidip, haberleri izleyeceğim’ dedi. Ben de evde olduğunu düşündüm. Gece 01.50’de aradığımda da telefonu başka birisi açtı, hastanede yaralı olduğunu söyledi.” sözleriyle anlattı.

Emine Deniz, çocuklarını ve kendisini asla yalnız bırakmayan eşi Sümer Deniz’in fedakarlığını, “Bize bir şey olacak diye gözümüzün içine bakardı. Yine bizi korumak için, çocuklar ve bizim için gitti oraya.“ diyerek tarihe not düştü.

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡