15 Temmuz şehidi Ümit Çoban kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Ümit Çoban kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Biri asker olan iki çocuk babası şehit Ümit Çoban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbecilere karşı halka çağrıda bulunduğunu televizyondan izledi ve arkadaşlarıyla darbe girişimini engellemek için gittiği C

15 Temmuz şehidi Ümit Çoban kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Ümit Çoban kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Biri asker olan iki çocuk babası şehit Ümit Çoban, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbecilere karşı halka çağrıda bulunduğunu televizyondan izledi ve arkadaşlarıyla darbe girişimini engellemek için gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde şehit oldu.

Vatandaşları darbecilere karşı durmak için tankların üzerine yürümeye davet eden Çoban, çevredeki FETÖ’cü askerlerin açtığı ateşle yere düştü.

Kardeşi Uğur Çoban, o gece yaşananları "Önlerinde 40 kişilik bir grup varmış, taksiden inmişler çünkü taksi daha fazla gidememiş. 40 kişilik grubun önüne geçmiş, tanklara doğru yürümeye başlamışlar. Tanklara 15-20 metre kala tankların yanındaki askerler ateş açmış. Ateş açıldığında ilk şehit olanlardan biri abimdir. Grubu yönlendirip, tankların üzerine gitmelerini sağlamış. " diye anlattı.

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡