15 Temmuz şehidi Varol Tosun kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Varol Tosun kimdir? Nasıl Şehit Oldu? İki çocuk babası ve 21 yıllık evli olan Varol Tosun, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapıyordu.

15 Temmuz şehidi Varol Tosun kimdir? Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Varol Tosun kimdir? Nasıl Şehit Oldu? İki çocuk babası ve 21 yıllık evli olan Varol Tosun, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görev yapıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminde, amirlerinden görev çağrısını beklemeden silahı aldı evinden çıktı. "Askere kurşun sıkamam" diyen Tosun, darbeci askerlerin kurşunuyla Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde şehit oldu.

Eşi Neşe Tosun, 21 yılık hayat arkadaşını ve o gün sabaha kadar yaptıkları görüşmeleri şöyle anlattı:

"Cuma günü işten beni almaya geldi. Eve geldik, ben çocuklarla ilgileniyordum. Uçaklar hızlıca dalış yapınca ben oğlumla balkona çıktım. Ne olduğundan haberimiz yok. Oğlumla uçaklara bakıyorduk. Eşim telefonla görüşüyordu. Telefonu kapattı ve ‘Bu hayra alamet değil' dedi. Eşim, Ankara Emniyetinde teknik takipte görev yapıyordu. Arkadaşlarını organize etti, görev yerine gitmek için hazırlanıyordu.

Televizyondan da darbe girişimi olduğunu duyduk eşim 'Bütün mermileri çıkar' dedi. 'Askere silah sıkılmaz, ben kurşun sıkmam' dedi. Beyaz gömlek ütülememi istedi. Hızlıca, düşünmeden evden çıktı. Gece saat 23.00'e kadar beni telefonla aradı. ‘Arkadaşlarına söyle dışarı çıksınlar. Bundan kurtuluş, başka bir şekilde olmaz' dedi. Oğlum çok korkuyordu. Ben de aradım, ‘Çocukla konuş, korkudan kusuyor' dedim. Eşim de konuştu, cesaretlendirdi.
Sabaha kadar konuştuk, mesajlaştık. Sabah mesajlar gelmemeye başlayınca ben anladım. Ankara Emniyetini aradım ancak bombaladıkları için ulaşamadım. Arkadaşlarından dinledim, çelik yeleğini giymiş, en önde tanklara yürümüş. Tanktan açılan ateş sırasında kafasına şarapnel parçası isabet etmiş. Hakkari'de Yüksekova'da görev yaptı. Her zaman cesaretli birisiydi, her zaman en önde gider, gençleri de cesaretlendirirdi. O gece sokağa çıkanların hepsi bir kahramandı.”

Kaynak: AA

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡