15 Temmuz şehidi Vedat Barceğci kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

Babasının kuyumcu dükkanında çalışan Vedat Barceğci, darbeci askerlerin ele geçirmeye çalıştığı CNN Türk televizyonunun önünde şehit oldu.

15 Temmuz şehidi Vedat Barceğci kimdir, Nasıl Şehit Oldu?

15 Temmuz şehidi Velit Bekdaş kimdir, Nasıl Şehit Oldu? Babasının kuyumcu dükkanında çalışan Vedat Barceğci, darbeci askerlerin ele geçirmeye çalıştığı CNN Türk televizyonunun önünde  şehit oldu. Vedat Barceğci, Başakşehir’de evinde otururken televizyondan darbe girişimini öğrendi. Bunun üzerine arkadaşı Serkan Çağlayan’ı almak için motorsikletiyle Sultançiftliği’ne gitti.

Motosikletiyle trafikte kolayca ilerleyen Barceğci ve Çağlayan, kısa sürede Atatürk Havalimanı’na ulaştı. Darbeci askerler tarafından ele geçirilmek istenen Atatürk Havalimanı’nda kontrolün vatandaşlarda olduğunu gören Barceğci ve arkadaşı, CNN Türk binasına yöneldi.

Otobanın kenarından CNNTürk binasının yakınına kadar giden Barceğci, darbeci askerlerin yüksek bir yerden açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. Arkadaşı ve çevredekilerin yardımıyla taksiye bindirilerek hastaneye götürülen Barceğci, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Barceğci, evli ve bir çocuk babasıydı.

Kaynak:  AA

0
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡