2018 Kış Olimpiyatları Ne Zaman | Nerede Oynanacak

2018 Kış Olimpiyatları Doodle oldu. Kullanıcılar bu tasarımı beğenirken olimpiyatların ne zaman başlayacağını merak eder oldu. 2018 Kış Olimpiyatları 9-25 Şubat arasında Güney Kore'de düzenlenecek.

2018 Kış Olimpiyatları Ne Zaman | Nerede Oynanacak

2018 Kış Olimpiyatları 9-25 Şubat arasında Güney Kore'de düzenlenecek. Olimpiyatlardan Rusya men edilirken, tarihin en soğuk olimpiyatları olacağı konuşuluyor. 2018 Olimpiyatlarının Doodle olması kullanıcılar tarafından ilgi görürken, tasarım oldukça beğenildi.

2018 Kış Olimpiyatları Ne Zaman | Nerede Oynanacak

2018 Kış Olimpiyat Oyunları 9-25 Şubat 2018 tarihleri araında Güney Kore'nin Pyeongchang, Gangneung ve Jeongseon bölgelerşbde düzenlenecek. Kış Olimpiyatlarının tamamlanmasının ardından 9-18 Mart 2018 tarihlerinde ise 2018 Paralimpik Kış Oyunları düzenlenecek. Olimpiyatlarda 95 ülkeden 2900 sporcunun katılması bekleniyor. Oyunlarda 7 dalda 15 kış sporu yer alacak.

Kayakla atlamada mücadele eden milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, 79 metrelik atlayış ve 68,2 puanla normal tepe elemelerini geçemedi. Milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda normal tepe bireysel elemelerini geçemedi.

Kayakla atlamada mücadele eden 20 yaşındaki Fatih Arda İpçioğlu, Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunlarda, erkekler normal tepe bireysel elemelerinde piste çıktı.  Türkiye'yi bu kategoride olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Fatih Arda, 79 metrelik atlayış ve 68,2 puanla 57 yarışmacı arasında son sırada yer aldı.
Elemelerde Alman Andreas Wellinger 103 metre atlayış ve 133,5 puanla zirveye yerleşirken, Polonyalı Kamil Stoch 104 metre atlayış ve 131,7 puanla ikinci, vatandaşı Dawid Kubacki 104,5 metre atlayış ve 129,6 puanla üçüncü oldu.
Toplam 50 sporcunun yarışacağı erkekler normal tepe bireysel kategorisinde final mücadelesi 10 Şubat Cumartesi günü yapılacak.

2018 Kış Olimpiyatları Ne Zaman | Nerede Oynanacak

TARİHİN EN SOĞUK OLİMPİYATLARI OLABİLİR

Açılış töreni provasında rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık -23 dereceye kadar düştü. Soğuktan yeteri kadar kar yağmadığı için pistler suni kar makinalarıyla hazır hale getirildi.

PyeongChang 2018, tarihin en soğuk olimpiyatları olacak gibi görünüyor. Hava sıcaklığı gündüz -5 derece dolayında seyretse de, rüzgar nedeniyle hissedilen sıcaklık -20'ye kadar düşebiliyor. Hatta açılış töreni provasında hissedilen sıcaklık -23 olunca yetkililer provaya katılanları soğuğa karşı çok sıkı önlem almaları için uyardı.

Bugüne kadar en soğuk olimpiyatlar Lillehammer'da gerçekleşmiş ve 1994'teki oyunlarda -11 derece görülmüştü.

Aşırı soğuk nedeniyle bölgede kar sıkıntısı da yaşanıyor. Yetkililer bu sıkıntıyı suni kar makinalarıyla aşmayı planladı. Yongpyong Alp Disiplini Merkezi'nde 3 pompalama istasyonuna bağlı toplam 250 suni kar tabancasıyla pistler karla kaplandı.

RUSYA MEN EDİLDİ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), doping skandalı nedeniyle Rusya'yı Güney Kore'de yapılacak 2018 Kış Olimpiyatları'na katılmaktan men etti.

Karar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi Disiplin Komisyonu tarafından 17 aylık soruşturmanın sonucunda alındı.

IOC Başkanı Thomas Bach ve yönetim kurulu, kararı Salı günü Lozan'da açıkladı.

Soruşturmayı yürüten eski İsviçre Cumhurbaşkanı Samuel Schmid, Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda "doping karşıtı kuralların ve sistemin, sistematik bir şekilde manipüle edildiğini" söyledi.

Soruşturmada, 2011-2015 yılları arasında Rusya'nın 30 spor dalında yarışan binden fazla atletinin doping yaptığı saptandı.
'Temiz' atletler tarafsız olarak katılabilecek

Doping almadıklarını kanıtlayan Rus atletlerin tarafsız olarak Pyeongchang kentindeki olimpiyatlarda yarışmalarına izin verilecek.

Bu atletler, 9 Şubat 2018'de başlayacak müsabakalarda "Rusya'dan katılan Olimpik atletler" başlığı altında yarışabilecekler.

Karar, 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda Rus devletinin bilgisi dahilinde yarışmacılara doping verildiğine ilişkin soruşturmanın ardından alındı.

Karar Rusya'da yaygın bir şekilde kınandı. Bazı siyasetçiler Olimpiyat Oyunları'nı boykot etme çağrısı yaparken, başka siyasetçiler ise doping almayan sporculara katılım izni verilecek olmasını memnuniyetle karşıladı.

IOC ise yaptığı açıklamada, "Bu, zarar verici bu sürece bir sünger çekmeli" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡