2018 MHP Milletvekili başvuru ücreti ne kadar? Başvuru nasıl yapılır?

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak genel seçimler için Milliyetçi Hareket Partisinde milletvekilliği aday adaylığı süreci 26 Nisan'da başladı. MHP'den milletvekili aday adayı olmak isteyen partililer, MHP milletvekili başvuru ücreti ne kadar? Milletvekil

2018 MHP Milletvekili başvuru ücreti ne kadar? Başvuru nasıl yapılır?

MHP'de milletvekili başvuru ücreti ne kadar sorusunun yanıtı belli oldu. Bugün başlayan MHP adaylık başvuruları 3 Mayıs 2018 tarihinde bitecek. Peki MHP milletvekili adaylığı başvuruları nasıl yapılacak, başvuru formları nereden alınıp nereye teslim edilecek, başvuru formuna hangi belgeler eklenecek?

2018 MHP Milletvekili başvuru ücreti ne kadar?

24 Haziran 2018 erken seçimleri için MHP'de milletvekili aday adaylığı başvuruları start aldı. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilliği başvuru ücreti 2 bin 500 TL olarak belirlendi.  Gaziler ve engelliler ise ücretsiz olarak başvuru yapabilecek.

MHP milletvekili Başvuru nasıl yapılır?

2018 MHP Milletvekiliği Başvuru nasıl yapılır?

MHP'den milletvekili adaylık başvurusu doğrudan sadece genel merkezde elden teslim suretiyle yapılacak. Adaylık başvurusunda bulunan kimsenin MHP'ye üye olması zorunlu değil. Ancak bir başka partiye üyeyse o partiden istifasının noterli onayı gerekiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulunun 21.04.2018 günü yapılan toplantısında;
24 Haziran 2018 Tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvurularının 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 09.00'dan itibaren kabulüne başlanılmasına, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü Saat 17.00'de sona erdirilmesine,Aday adaylarının bu tarihler arasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Seçim İşleri Kayıt Kabul Birimine şahsen müracaat etmelerine,Aday adaylarının başvuru dilekçelerine aşağıdaki belgeleri eklemeleri gerektiğine, Aday adaylarından 2.500 TL (İkibin Beşyüz Türk Lirası) başvuru aidatının alınmasına, karar verilmiştir.
 
Genelgenin ilinize bağlı ilçe teşkilatlarına ve kamuoyuna duyurulmasını önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

MHP ADAY ADAYLARINDAN İSTENİLEN BELGELER

1-    Genel Merkeze hitaben aday adayının el yazılı başvuru dilekçesi,
2-    Aday Adayı Formu (Genel Merkezde doldurulacaktır), İsteyen aday adaylarımız başvuru formlarını http://aday.mhp.org.tr internet adresimizden online olarak doldurabilir. Diğer belgelerle birlikte Genel Merkeze şahsen başvurabilir.
3-    TC kimlik numarasını gösteren Nüfus Cüzdan fotokopisi (2 adet),
4-    Öğrenim belgesi fotokopisi (2 adet),
5-    Milletvekili adaylığı için Cumhuriyet Başsavcılığından veya e-Devletten (Resmi Kuruma - Milletvekili Adaylığı - MHP Genel Merkezi’ne şeklinde) alınan arşiv kaydını içerir adli sicil kaydı belgesi (sabıka kâğıdı) ve adli sicil kaydı bulunanların İlgili mahkemeden alacağı yasaklanmış (memnu) hakların iadesi kararı (2 adet aslı),
6-    Öz geçmişi, (Elektronik ortamda yazılarak [email protected] adresine gönderilecek),
7-    Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (e-Devletten alınabilir),
8-    4 (Dört) adet vesikalık fotoğrafı,
9-    Kamu görevlileri için istifa dilekçesinin alındı belgesi, parti yöneticilerinin ise istifa dilekçelerinin fotokopisi,
10-    2.500 TL ( İkibin Beşyüz Türk Lirası) Milletvekili aday adayının kendi adına yatırmış olduğu aidatının banka dekontu aslı.

 2018 MHP Milletvekili başvuru ücreti ne kadar?

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANI VE 27.DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİ
BAŞVURULARIN ALINMASINA BAŞLANMASI VE İSTENİLEN BELGELER İLE İLGİLİ GENELGE

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡