65 yaş üstü Yaşlılık maaşı ne kadar, 2023 yılı 65 Yaş üstü maaşı kimler alabilir, şartları nelerdir?

Devletimiz 65 yaş üstü olup ta sosyal güvencesi olmayan kişilere yaşlılık aylığı bağlamaktadır. Bu aylığı almak isteyenler, 2023 yılı 65 Yaş üstü maaşı ne kadar, 65 yaş üstü maaşı kimler alabilir, şartları nelerdir? diye araştırmaya başladı. Bizde sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde.

65 yaş üstü Yaşlılık maaşı ne kadar, 2023 yılı 65 Yaş üstü maaşı kimler alabilir, şartları nelerdir?

Devletimiz sosyal devlet gereği Sosyal güvencesi olmayan bakıma 65 yaş üstünde olan muhtaç kişilere maaş vererek yaşamlarını kolaylaştırmaktadır. Bu aylığa ihtiyacı olan ve almak isteyenler çeşitli mecralarda 2023 yılı 65 Yaş üstü maaşı ne kadar, 65 yaş üstü maaşı kimler alabilir, şartları nelerdir? diye araştırmaya başladı. Bizde sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde.

2023 YILI 65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞI NE KADAR?

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara ödenen maaş yüzde 25 zam ile 1.536 liradan 1.920 liraya yükseldi. Bu destekten yararlanmak için bakılan kişi başı gelir sınırı da yeni asgari ücretle yükseldi. 65 yaş aylığı için kişinin kendisinin ve eşinin gelirine bakılıyor. Kişi başına düşen gelir 2 bin 835 lira 50 kuruşun altındaysa başvurulabiliyor.

yas6.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞI KİMLER ALABİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, BAĞ-KUR) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, 3. Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ödemeyen, 4. 2022 sayılı Kanunda belirtilen muhtaçlık sınırından az geliri olan ve bu durumu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığına başvuru yapabilir.

65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞ ALMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstünü doldurmuş vatandaşlar yaşlılık aylığı alabilmek için başvuruda bulunmak istiyor. Fakat her resmi başvuruda olduğu gibi 65 yaş aylığı başvurusunda da sizden bazı belgeler istenmektedir. Yaşlılık aylığı başvurusu için istenilen belgeler şu şekildedir;

1) Başvuru Formu (Bu formda yer alan; aylık istek dilekçesi ile mal bildirim belgesi aylık talebinde bulunan tarafından doldurulup, imzalanacaktır.)

2) Muhtaçlık belgesi, (ikametgâh ilmühaberi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ise yetkililerce doldurularak imzalanacak ve mühürlenecektir.) ile

3) Aylık talebinin vasi tarafından yapılması hallerinde mahkemeden alınmış vasilik kararı gerekmektedir.

yas7.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ MAAŞ ALMAK İÇİN NEREYE VE NASIL MÜRACAT EDİLİR?

65 yaş aylığı veya yaşlılık aylığı başvurusu için ikametgah adresinizin kayıtlı olduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek başvuruda bulunmanız yeterli oluyor. Başvurusunu tamamlayan vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Başvuruda Bulunuldu' belgesi verilmektedir. Yapılan başvuru sonucunda gerekli değerlendirmeler yapılarak 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına yapılan başvurular en geç bir ay içinde sonuçlandırılarak tarafınıza bilgilendirme yapılmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN