A Milli Takım'da Lucescu dönemi bitiyor

Türkiye Futbol Futbol Federasyonu'nun, A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu'nun sözleşmesini bugün feshetmesi bekleniyor.

Ay-yıldızlı ekibimizin başında çıktığı 17 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgi alan 73 yaşındaki Lucescu'nun yerine BeşiktaşTeknik Direktörü Şenol Güneşin getirileceği iddia ediliyor.

LUCESCU'NUN SÖZLEŞMESİ NEDEN FESHEDİLİYOR?

lucescu.jpg
TFF Başkanı Demirören’in Güneş’i Milli Takım’ın başına getirme teklifine Beşiktaşcephesinin bu cevabı verdiği ve “Takımın başında bir hoca varken, görüşmek etik olmaz” dediği öğrenildi.

A Milli Takım’ın teknik patronluğu için yapılması düşünülen değişiklik tartışılmaya devam ediyor. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirörenin Ay-Yıldızlı takım için düşündüğü Beşiktaşın hocası Şenol Güneşformülünün hayata geçmesi için Siyah-Beyazlı camianın tavrını net olarak ortaya koyduğu ve etik hareketin dışına çıkmayacağı öğrenildi. Demirören’in, teklifi Orman ve Güneş’e ilettiği ancak Beşiktaşcephesinin, “Şu anda Milli Takım’ın başında bir çalıştırıcı var. Lucescu orada olduğu sürece bizim bir görüşme yapmamız etik olmaz. Lucescu kendisi ayrılır ya da mukavelesi feshedilirse, ancak ondan sonra teknik direktörlük için bir görüşme yapılabilir” cevabını verdiği ifade edildi. Federasyonun da bunun üzerine harekete geçtiği ve sözleşme feshi için çalışmalara başladığı kaydedildi. Luce ile yapılan muakvele 2+1 yıllık. 2 yılık süre haziran ayında sona erecek. 1 yıllık opsiyon ise TFF’ye bağlı. Opsiyonu kullanmayacak olan Federasyon, 3 aylık ücreti ödeyerek, Rumen hocayı gönderecek ve sonra da Güneş ile görüşmeler başlayacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡