Akdeniz Çiftcilerinin Zor Durumu

Akdeniz'in yoğun olarak sera yapıldığı Mersin ilinin bazı ilçeleri sular altında kaldığından dolayı zorunlu hasat meydana geldi. Çiftciler zor durumda kaldı.

Akdeniz Çiftcilerinin Zor Durumu

 50 BİN DÖNÜM ARAZİ

Bir kısmı sular altında kalan, büyük bir kısmı da çamur olan seralardan hasat yapmaya uğraşan çiftçiler, patlıcan, kabak, biber, domates ve fasulye gibi sebzelerden sağlam kalanları topladı. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, sel sularının yaklaşık 50 bin dönüm arazide etkili olduğunu söyledi. Bu tarz olaylarla bölgede sıklıkla karşılaşıldığını vurgulayan Ergezer, "Türkiye'ye sebze ihracatında en yüksek payı getiren bölgedeyiz. 20 yıldır ben Ziraat odası başkanlığı yapmaktayım 20 yıldır seli yaşıyoruz. Buradaki insanlar karınca gibi çalışıyorlar" dedi. Bölgede patlıcan, kabak, domates, biber gibi her türlü ürünün yetiştirildiğini vurgulayan Ergezer, "Bizim bildiğimiz iş tarım" dedi.

GÜCÜMÜZ YETMİYOR

Başkanı Ali Ergezer, "Hem Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak hem de Türkiye'yi doyurmak istiyoruz. Daha verimli ürünler yetiştirmek istiyoruz. DSİ burada geçici pompa getirdi. Vatandaşlar kendi gücüyle kiraladığı araçlarla ürününü kurtarma çabasında. Ancak ürünlerini kurtarma şansı yok. Modern seralara gücümüz yetmediği için bunlar ilkel seralar ve birçoğunun sigortası yok" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡