Alihan Kuriş kimdir? Süleymancılar İYİ Parti'ye oy mu verdi? Seçimlerde kimi destekledi?

Süleymancılar Cemaatinin seçimlerde Cumhur İttifakını desteklediklerini açıklamalarının ardından seçim sonrası skandal bir gelişme yaşandı. Ortaya çıkan ses kayıtlarında Süleymancılar Cemaatinden iki kişinin 4 Haziran günü oy kullanmadan önce aralarında g

Alihan Kuriş kimdir? Süleymancılar İYİ Parti'ye oy mu verdi? Seçimlerde kimi destekledi?

Süleymancılar Cemaati olarak bilinen Süleymancılar'ın 24 haziran seçim günü cemaate mensup iki kişi arasında geçen diyalogu kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakını destekleyeceklerini açıklayan Süleymancılar Cemaatinin Meral Akşener için oy istedikleri ortaya çıktı. Ses kayıtlarında İYİ Parti'ye oy vermezsek günah olur mu sözleri akıllara zarar nitelikte çıktı.

Süleymancıların kamuoyuna, seçimde Cumhur İttifakı'nı (AK Parti-MHP) destekleyeceği imajı vermesine karşın, cemaat mensuplarına gizliden gizliye İYİ Parti ve Meral Akşener'in desteklenmesi yönünde telkinler yaptığı ortaya çıktı.

Alihan Kuriş önderliğindeki Süleymancılar cemaatinin üst kademe yöneticilerinin, Meral Akşener'i destekleme kararı ses kaydına bakılacak olursa hayli tepki almış. Bir cemaat üyesi üst düzey cemaat mensubunu arayıp kime oy vereceklerini soruyor. Cemaatin "büyüklerinden" Süleyman isimli şahıs Meral Akşener'e oy verilmesini istiyor. Arayan kişi Akşener'e oy vermek istemediğini söyleyince cemaat büyüğüne isyan ederek, "FETÖ bizi parayla satın aldı, sakın bana dini bir gerekçe söyleme" çıkışında bulunuyor.

"İYİ PARTİ'YE OY VERMEZSEK GÜNAH OLUR MU?"

Ses kaydında arayan kişi "Peki buna uymazsak günah olur mu?" diye sorunca karşı taraftaki kişi "Vallahi o zaman kaybeden sen olursun. Yani öteki alemde Allah üstadımızı sana gönderdiğinde ne diyeceksin?"diyor.

ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI AHMER ARİF'İN ABLASININ OĞLU

Süleymancılar'ın lideri Alihan Kuriş Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arif Denizolgun’un ölümünden sonra ‘Süleymancı Cemaati’nin lideri olmuştu. Alihan Kuriş cemaat liderliğini üstlendiği 2016 yılında 34 yaşındaydı. Daha önceki Süleymancılar cemaati lideri Ahmet Arif Denizolgun'un yeğeni olan Alihan Kuriş'in asıl mesleği mimarlık.

Süleymancılar cemaatinin son lideri Ahmet Arif Denizolgun, 2015 yılında yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetmişti. Denizolgun'un cenazesinde Süleymancılar mavi bereleri ile ortaya çıkmışlar ve hayli ilgi çekmişlerdi.

Alihan Kuriş kimdir? Süleymancılar İYİ Parti'ye oy mu verdi? Seçimlerde kimi destekledi?

SÜLEYMAN KURİŞ KİMDİR, ASLEN NERELİDİR KAÇ YAŞINDADIR?

Süleymancıların yeni lideri Alihan Kuriş kimdir? merak edilen sorunun cevapları burada. Yüksek mimar olan Ali Kuriş 34 yaşındadır. Cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu olan Denizolgun’un ölümünden sonra toplanan cemaat, lider olarak Kuriş’i seçti. Yüksek Mimar olan Kuriş, cemaatin kurs ve okullarının mimarı olarak biliniyor.

Ahmet Denizolgun hiç evlenmediği ve çocuğu olmadığı için 8 Eylül 2016’da yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu vefatından sonra yerine, cemaatin önde gelen isimlerinden olan ablası Ayşe Gülderen Kuriş geçti.

Alihan Kuriş, geçtiğimiz haftalarda vefat eden cemaatin lideri Ahmet Denizolgun’un ablasının oğludur.Hüseyin Kamil Denizolgun ve Ferhan Denizolgun’un Ahmet Arif Denizolgun, Mehmet Beyazıt Denizolgun ve Ayşe Gülderen Kuriş adında 3 çocuğu vardı.

Bilindiği gibi Kamil Denizolgun, cemaatin kurucusu konumundaki, Süleyman Tunahan’ın torunu idi. Tunahan’ın vefatından sonra yerine damadı Ahmet Kacar geçmişti. Ahmet Kacar, 17 Haziran 2000’de vefat etmişti.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡