Aşiret Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Aşiret Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Aşiret kelimesini günlük hayatta duyan kişiler, internet arama motorlarında Aşiret nedir, kısaca ne demek?" sorusuna yanıt aramasının yanı sıra "TDK'ye göre Aşiret kelimesinin anlamı nedir, nasıl kullanılır?” şeklinde de aramalarda bulunuyor. Aradığı cevapları bulmak isteyenler için detaylar haberimizde...

Aşiret Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Aşiret Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe'de 600 binden fazla kelime bulunmaktadır. Her biri birbirinden farklı anlamlar içeren bu kelimelerden biri aşiret kelimesidir. Bu kelimenin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığı da vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılmaktadır.

Bizler de merak ettiğiniz aşiret nedir, aşiret kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt verdik. Bu içerikte ayrıca aşiret nasıl kullanılır?sorunuza da cevap verecektir.

Tdk Anlamı nedir?

AŞİRET NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Aşiret kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir.
Aşiret kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre aşiret kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Dil ve kültür yönünden büyük bir türdeşlik gösteren, birçok boydan oluşan, yapısındaki aileler arasında toplum, ekonomi, din, kan veya evlilik bağları bulunan göçebe veya yerleşik nitelikteki topluluk, oymak

AŞİRET KELİMESİ NASIL KULLANILIR?

- Bunlar aşiret reislerine hulus çakmışlar, hep alttan almışlar belki rüşvetlerini de yemişler ve onları şımartmışlardı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN