Aşırı Yemek Yeme, Oburluk Hastalığı ve Tedavisi!

Oburluk; içten gelen, önlenmesi çok güç olan ve aşırı miktarda yemek yenilmesi ile ortaya çıkan bir hastalık tablosudur.

Aşırı Yemek Yeme, Oburluk Hastalığı ve Tedavisi!

Aşırı yemek yeme arzusu gün içinde belirli zamanlarda ortaya çıkar ve miktar olarak kesinlikle çok fazladır. Aşırı yemek yeme dönemlerinde hasta yeme isteğini kontrol edemez, ne kadar ve nasıl yediğinin tam olarak farkında değildir.

Bir insana obur diyebilmek için aşağıdakilerden en az üçünün bulunması gerekir.

Normale göre çok hızlı yemek yeme.

Aşırı şişkinlik ve dolgunluk hissi oluncaya kadar yemek yeme.

Açlık hissetmediği halde aşırı miktarlarda yemek yeme.

Utanma duygusu yüzünden genelde tek başına yemek yeme.

Aşırı yemek yemeyi takiben suçluluk duygusu veya depresyon.

Aşırı Yemek Yeme 6 Ay Devam Eder

Aşırı yemek yeme dönemleri ortalama haftada iki defa olur ve 6 ay devam eder. Bu hastalığın en belirgin özelliklerinden birisi de, hastanın hasta lığından dolayı çok ciddi üzüntü duymasıdır.

Hastaların bir kısmında aşırı yemek yemeyi dengeleyebilmek için, aşırı egzersiz, müshil kullanma ve oruç tutma gibi davranış biçimlerinin geliştiği görülür.

Zararlı Zayıflama Yöntemlerinden Uzak Durun !

Oburluk ve şişmanlık birlikte görülür.

Hastaların yaklaşık % 30’u tıbbi tedavi için çaba harcar. Üzülerek söylemek gerekirse hastaların yarısı tıbbi olmayan zayıflama yöntemleriyle zamanlarını harcarlar, yine hastaların yarısında tedavi gerektiren ağır depresyon hali vardır. Aşırı yeme krizlerinin bir çok sebebi vardır. Genellikle çok sıkıntılı dönemleri takiben ve akşama doğru veya akşam saatlerinde aşırı yeme atakları orta ya çıkar.

Aşırı yemenin tedavisi çok önemlidir.

Ne kadar erken tedavi edilirse başarı şansı da o kadar yüksek olur.

Bazı araştırıcılar mutlaka daha önce aşırı yemek yemenin tedavi edilmesini ve daha sonra ise obezitenin tedavi edilmesini önerirler.

Diğer uzmanlar ise obeziteyle birlikte aşırı yemek yeme krizlerinin aynı anda tedavi edilmeleri gerektiğini savunurlar.

Hasta Önce Saplantıdan Kurtulmalı..

Tedavide, depresyona karşı kullanılan ilaçlar tercih edilir.

Sadece ilaç tedavisiyle sınırlı kalmamak gerekir. Uzman bir psikiyatrist tarafından davranış tedavisinin yapılması ile tedavinin başarı şansı çok daha fazla olur.

Bu hastalıktan yakınan kişiler tedavilerinin çok zor olduğunu düşünürler. Önce bu saplantıdan hastayı kurtarmak gerekir. Kesinlikle uygun bir tedavi ile başarılı olmak mümkündür.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

7
0
0
0
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡