Astım Hastalığı Nedir Nasıl Ortaya Çıkar Belirtileri Nelerdir? Astım hastaları için öneriler!

Astım Hastalığı Nedir Tedavisi ve Belirtileri ?2013 yılına geldiğimiz bu zamanda astım rahatsızlığı gelişmiş yaşamın önemli sağlık sorunlarından biri haline gelmekte olup, en önemli faktörünün kendini çağa göre uyarlayan alerjiler sebep olmaktadır.

Astım Hastalığı Nedir Nasıl Ortaya Çıkar Belirtileri Nelerdir? Astım hastaları için öneriler!

Astım hastalarının günümüzde dikkat etmesi gereken en önemli husus alerjik ortamlardan uzak durmalarıdır. Astım rahatsızlığı, ataklar şeklinde seyreden nefes alma darlığı, hırıltılı soluk alıp verme, öksürük ve  göğüs ağrıları ve sıkışma hissi şeklinde şikayetler ile ortaya çıkmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu araştırmalara göre, dünyada yaklaşık 320 milyon kişi, Türkiye’de ise yaklaşık 4 milyondan fazla kişi astım hastası varolmakta.

Astım hastaları soğukların artış gösterdiği mevsimlerde bazı önlemler alması soğuk algınlığı rahatsızlığına yakalanmamaları için gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

astim-nedir Astım hastaları için öneriler

Astım atağı başlatma özellikleri bulunan kıyafet veya eşyaları örneğin tüy ve hav bırakan pelüşlü eşyalar, toz tutabilecek yapıda olan perdelerden evinizde bulundurmamanız. Astımlı birçok kişi tüylü hayvanlara alerjisi vardır. Bu tür hayvanlardan uzak durulmalı ve bulundukları ortamlara girmemeleri alınacak bir diğer önlemdir.

Evde bulundurulan hayvanların yatağa çıkmasına veya yatak odasına girmesine izin vermeyin. Sigara içmeyin. Hatta yanınızda içilmesine izin vermeyin. Sigara içiyorsanız da, bırakmak için yardım alın. Güçlü kokuları evden uzak tutun. Parfümlü sabun, şampuan veya losyonlardan kaçının. Tütsülerden uzak durun. Astımlı kişinin yatak odasında özel düzenlemeler yapılması şartlardan bir diğeridir. Halı ve kilimleri kaldırın.

astim-tedavisiTemiz hava şart

Bu tip materyaller tozu ve küfü çekerler. Parke veya kalebodur gibi toz tutmayan zemin döşemeleri tercih edin. Tüylü koltukları, minderleri ve fazla yastıkları kaldırın. Bunlar toz toplarlar. Yatak takımlarınızı toz geçirmeyen ve fermuarlı nevresim takımları ile kaplayın. Kuş tüyünden yapılmış yatak ve yastık kullanmayın Çarşaf ve nevresim takımlarını sık sık, 55 derecenin üstünde suda yıkayın ve güneşte kurutun. İçerdeki havayı temiz ve taze tutmak için pencereleri açın. Evinizi iyice havalandırın.

Yemek pişirirken oluşan buhar ve güçlü kokulara karşı pencereleri olabildiğince açın. Grip ve üst solunum yolları salgınlarında maske takın. Dışarıdaki hava egzoz gazı, araba, fabrika dumanı veya çiçek ve ağaç polenleri ile kirlenmiş ise pencerelerinizi kapalı tutun.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡