Bakan Albayrak Malatya'da İş toplantısında konuştu: "Yüzde 5'in altına ineceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Malatya'da iş dünyası ile buluştu ve önemli açıklamlarda bulunuyor. Bakan Albayrak "Yeni Ekonomi Programı ile birlikte tarihimizde ilk kez enflasyonda yüzde 5'in altına ineceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Malatya İş Dünyası ile Buluşma" programında konuştu.

Önemli açıklamlarda bulunan Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Dolar 10 lira olacak" diyerek milleti korkutmak istediler. Türkiye olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Enflasyonda hedeflediğimiz noktadan çok daha iyi bir noktaya geldik. Yeni Ekonomi Programı ile birlikte tarihimizde ilk kez enflasyonda yüzde 5'in altına ineceğiz.

Yaşadığımız onca saldırıya rağmen ihracatımızı artırdık, ithalatımızı azalttık.

Faizler yüzde 24'lerden yüzde 14'lere geldi. Birileri ne diyordu, 'Faizleri düşüremezler, faizleri düşürürlerse kur fırlayacak, enflasyon patlayacak.' Ne oldu? Hem faiz düştü hem kur patlamadı, enflasyon düşmeye devam ediyor.

Bugün, istihdama katkı sağlamak adına 3 kamu bankamızla istihdam odaklı kredi paketini devreye alıyoruz. 2 yıla kadar ödemesiz, 5 yıla kadar vadeli işletme kredisi hayata geçirilecek. Kamu bankalarımız ticari kredi faizlerinde 1 Kasım tarihinden itibaren faizlerde 200 baz puan indirime gidecekler. Yüzde 11 ila 13,5 aralığında faiz politikası uygulanacak.

Türkiye "Terör tehdidini bertaraf edeceğim" dediği zaman dünya ayağa kalkıyor. Türkiye terör devletinin tepesine demir yumruk indirdi. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡