Bel Ağrısının Nedenleri, Tedavisi ve korunma yolları? Bel ağrısında Koltuğun önemi!

Peki Bel Ağrılarının Nedenleri Sebepleri Korunma Yolları Nelerdir?Ofis ve çalışma ortamlarında bulunan sandalye veya koltuklar sırt, boyun, omuz ve bel ağrılarına neden olduğunu biliyor muydunuz.

Bel Ağrısının Nedenleri, Tedavisi ve korunma yolları? Bel ağrısında Koltuğun önemi!

Bu tür sıkıntılardan küçük önlemlerle kurtulmanız ve çalışma performansınızı yükseltmeniz mümkün. Tabi sadece iş performansı için değil, bel fıtığı veya boyun fıtığı rahatsızlıklarını da düzenli oturma şekli ile ihtimali minimuma indirgemiş olursunuz.

Ofis Koltuğunuz Çok Önemli !

Hayatınızın çok büyük kısmını geçirdiğimiz işyerimizdeki sandalyenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu bilmemiz, ofis koltuklarında oturdukça omuz, sırt, boyun, bel ağrıları çektiğimiz bütün çalışanlar tarafından bilinse de pek önemsenmez. Fakat dikkat ediniz bunun bir standardı var. İdeal sandalye yüksekliği 45-50 cm olması gibi.

Tabi sadece bunla da bitmiyor sandalyenin vücut yapımızın şekline hitap etmesi, bunda kilo önemli.

Sandalyenin hareket alanının yeterli olması, yere otururken ayakkabımızın tabanının yere temas ederken bacaklarımızın ile sandalye oturma yeri arasındaki mesafe kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor.

Koltukta oturma şeklimiz önemli !

Sandalye oturma yeri derinliği, bu nokta da ikinci önemli husus çalışanların bel ve sırtlarını sandalyenin arkasına tam dayayarak oturduklarında sandalyenin ön kenarı ile dizlerinin arkası arasında bir yumruk genişliğinde (6-7 cm) mesafe olması gerekmektedir.

“Sandalyenizin bacak arka yüzünü sıkıştırması ve bu bölgeden geçen sinirleri etkileyerek bacak uyuşmalarına sebep olduğunu unutmayın. “

Sandalye sırt arkalığı, “Sandalyenizin arka kısmı yeterli genişlikte (35-50 cm) olmasına dikkat ve bel çukurluğunuzu destekleyen, gerekirse bu destek için uygun bel aparatları kullanılmalıdır. Oturma pozisyonunda omurganın normal kıvrımı olan ‘S’ şeklinin mutlaka muhafaza edilmesi ve sandalye arkalığının bunu destekleyecek tasarımda olması gereklidir.

Sandalye Kol destekleri kullanın

•             Sandalyelerin kol desteklerinin omuzları hafif destekleyecek yükseklikte olması önemlidir.

•             Kol’un (omuz dirsek arası) gövdenize ve omurganıza paralel,

•             önkol kısmının (dirsek el bileği arası) ise dirsekten 90 derece açı yapacak şekilde konumlanmasına dikkat edin.

•             Sandalye ayaklarının rahatça her yöne dönebilecek ve gidebilecek şekilde 6 adet ve tekerlekli olması gerekliliğini unutmayalım.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡