Bilasebep ne demek, TDK'ya göre Bilasebep kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Bilasebep az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Bilasebep ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Bilasebep kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Bilasebep ne demek, TDK'ya göre Bilasebep kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Binlerce kelimeyi haznesinde barındıran Türkçe'de bazı kelimelerin anlamları bilinmediği için internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki bu kelimelerden biri olan Bilasebep ne demek? Bilasebep TDK sözlük anlamı ne demektir? Merak edilen ve araştırılan detaylar haberimizde...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi bilasebep kelimesi. Peki bilasebep ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre bilasebep nedir, bilasebep kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

BİLASEBEP NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Bilasebep kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Bilasebep kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre bilasebep kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Sebepsiz yere, hiçbir sebep olmadan, gereksizce

BİLASEBEP CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Talihin sana bilasebep verdiği nahak bir mükâfatın kıymetini takdir edemiyorum.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡