Bir dolar kaç TL? 29 Ekim Salı dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 29 Ekim Salı bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

Bir dolar kaç TL? An itibariyle dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları? sorusu herkes tarafından araştırılıyor. Peki güncel dolar fiyatı nedir? 29 Ekim Salı bugün dolar ne kadar? Dolar kaç TL? Son dakika dolar kuru fiyatları nedir? İşte dolarla ilgili merak edilenler haberimizde...

BİR DOLAR KAÇ TL? AN İTİBARİYLE DOLAR NE KADAR?

Dolar TL kurundaki hareketlilik ekonomik parametreleri izleyenlerin yakın takibinde yer alıyor. Gün içerisinde döviz alım satımı yapacaklar; “dolar ne kadar, kaç TL?” ve “euro ne kadar, kaç TL?” sorularının cevabını araştırıyor. Peki, bugün dolar ne kadar, kaç TL? İşte, 29 Ekim Salı güncel döviz kuru…

DOLAR NE KADAR?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye'de piyasaların kapalı olduğu bugün, dolar/TL uluslararası piyasalarda 5.74 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. 

29 Ekim 2019 döviz alış satış fiyatlarında son durum:

Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini beklentilerin üzerinde indirerek son üç toplantıda 1000 baz puan indirime ulaşması ardından TL’de sınırlı baskı devam ederken, bankacılar Türkiye piyasalarındaki tatiller nedeniyle kısa haftada ABD ve Japonya merkez bankaları faiz kararı, TCMB’nin enflasyon raporu ve 2020 yılı iç borçlanma stratejisinin takip edileceğini söylediler.

Dolar/TL bugün saat 07:15 itibarıyla 5.7347-5.7356'dan işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Bankacılar küresel faizlerin ve jeopolitik tansiyonun azaldığı bir dönemde gelen TCMB’nin faiz indiriminin ardından TL’de yaşanan tepkiyi “sınırlı” sözleriyle nitelendiriyorlar.

Özelikle ABD’nin yaptırım riskinin ortadan kalkması ve jeopolitik tansiyondaki azalışa dikkat çeken bankacılar TCMB’nin faiz indirimini önden yüklemeli olarak da tanımladı.

TCMB enflasyondaki düşüş ve jeopolitik risklerin azalmasıyla TL’deki değer kazanımının ardından politika faizini Ekim’de 250 baz puan indirimle %14’e çekti. Böylece son üç toplantıda toplamda 1000 baz puan faiz indirimi yapılmış oldu.

Enflasyonun yılsonunda tahminlerin altında kalacağı beklentisi ve gelişmiş ülkelerde faizlerin düşük seyrinin desteğiyle bazı analistler faiz indirimlerinin Aralık’ta da sürmesini bekliyor ancak bu noktada Enflasyon Raporu’nda verilecek mesajlar izlenecek.

EURO TL NE KADAR?

Ekim ayına 6,40 lira ile başlayan Euro kuru, 30/09/2019 tarihinde 6,1586 lira ile son bir ayın en düşük, 14/10/2019 tarihinde ise 6,5370 lira ile son bir ayın en yüksek değerine ulaştı. Geçtiğimiz hafta %-2,14 değişim gösteren Euro kuru şu an 6,3567 liradan işlem görüyor.

.Bir dolar kaç TL? 29 Ekim Salı dolar ne kadar? Dolar ne olur uzman yorumları?

DOLAR KURU FİYATLARINDA SON DURUM 29 Ekim Salı

Merkez Bankası’nın (TCMB) Ekim’de politika faizini beklentilerin üzerinde indirmesinin ardından dolar/TL yönünü değiştirdi.Dolar/TL saat 07.04'de 5.7661/5.7680 seviyelerinden işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

TCMB enflasyondaki düşüş ve jeopolitik risklerin azalmasıyla TL’deki değer kazanımının ardından politika faizini Ekim’de 250 baz puan indirimle %14’e çekti. Böylece son üç toplantıda toplamda 1000 baz puan faiz indirimi yapılmış oldu.Reuters’ın 21 kurumun katılımıyla yaptığı ankette oluşan medyana göre TCMB’nin bugün 100 baz puan indirime gitmesi beklenirken, sadece bir katılımcı 200 baz puan indirim öngörüyordu. 

Buna karşılık işlemciler indirimin 150-200 baz puan civarında olacağını tahmin ediyor, bunun üzerinde bir miktar ise pek fiyatlanmıyordu.

Enflasyonun yılsonunda tahminlerin altında kalacağı beklentisi ve gelişmiş ülkelerde faizlerin düşük seyrinin desteğiyle bazı analistler faiz indirimlerinin Aralık’ta da sürmesini bekliyor ancak bu noktada gelecek hafta yılın son Enflasyon Raporu’nda verilecek mesajlar izlenecek.

Bir bankanın döviz masası müdürü, “TCMB’nin kararı ilk etapta TL’yi baskı altında bıraktı. Ancak yaşanan baskı yapılan indirime kıyasla sınırlı kaldı. Küresel düşük faiz konjonktüre ve son dönemde jeopolitik risklerdeki azalma nedeniyle tepki sınırlı” dedi.

DÖVİZ YORUMLARI NEDİR? 29 Ekim 2019

29.10.2019 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Suriye’nin kuzeyie teröristlere yönelik yapılan operasyon; Amerika ve Rusya ile bu konuda yapılan görüşmeler; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz oranı kararı; 13 Kasım’da gerçekleşecek olan Trump Ve Erdoğan görüşmesi… USDTRY kanadından gündem oldukça yoğun. Piyasalar tüm gelişmeleri yakından takip ederken paritede zaman zaman sert hareketlenmeler yaşanabiliyor. Geçtiğimiz hafta merkez bankası beklentilerin üzerinde 250 baz puanlık faiz indirimine gitmiş ve paritede sert hareketlenmeler gerçekleşmişti. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan; faizlerde tek haneye geçildiğinde seri olarak enflasyonda da ciddi manada düşüşün yaşanacağını, böylece Türkiye’de yatırımların sıçrama yapacağını belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle yurtiçinde TL kanadında haftanın ilk iki günü volatilite diğer günlere nazaran bir miktar az olabilir. Bununla birlikte hafta içerisinde Amerika’dan gelecek olan ekonomik veriler yakından takip edilecek. Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.77981 – 5.80836 – 5.85984 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.75292 – 5.72144 – 5.68157 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir. 

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

Son 3 haftadır Suriye eksenli gelişmeler kur tarafında aktif bir rol oynamaktaydı. Yapılan operasyon sonrası artan jeopolitik riskler ile birlikte 5.93 seviyeleri test edilmişti. Akabinde ise ABD ve Rusya ile Güvenli Bölge konusunda anlaşma sağlandı ve kur 5.73 seviyelerine kadar geri çekildi. Perşembe akşamında ise dikkatler TCMB kararlarındaydı. Banka bu toplantıda beklentilerin üzerinde bir faiz indirimi gerçekleştirdi ve kur tarafında tepki alımlarıyla birlikte 5.77 seviyeleri test edildi. Şimdi ise dikkatler TCMB’nin 31 Ekim yayınlayacağı Enflasyon Raporu’na odaklanmış durumda. Zira bu rapor TCMB’nin yılın son toplantısında atacağı adımları kestirebilmek adına kritik olabilir. Bugün ise yurtiçi borsaları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle erken kapanacak. Ancak siyasi ve jeopolitik risklere yönelik gelebilecek açıklamalar ile küresel risk olarak takip ettiğimiz Brexit ve ticaret savaşlarına yönelik ekstra haber akışları önemli olabilir.

Önümüzdeki Hafta Dolar Ne Olur? Kritik Destek Kırılır mı?

Tunç Şatıroğlu: Dolar yorumumda teknik analize göre kritik gördüğüm ve daha önceki videolarda da bahsettiğim 5,75 desteği hakkındaki görüşlerimi anlattım. Bu destek kırılıp dolar düşecek mi? Dolar buradan tekrar çıkar mı? Dolar düşerse ne kadar düşebilir? Teknik analizle yapılan dolar tahminleri, dolar yorumları ne kadar geçerlidir? Bu sorulara cevap vermeye çalıştım.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡