CHP Sivillere Yargı Muhalefeti İçin AYM'ye Başvuracak

CHP sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemenin iptali için yarın 10:45'te Anayasa Mahkemesine başvuracak

CHP Sivillere Yargı Muhalefeti İçin AYM'ye Başvuracak

CHP sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemenin iptali için yarın 10:45'te Anayasa Mahkemesine başvuracak.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CNN Türk’te yayınlanan programda konuştu. İttifak yasasının ele alındığı programda Özel, önemli açıklamalarda bulundu. Parti olarak hazırlık içerisinde olduklarını ifade eden Özel, ittifak yasasını AYM’ye taşıyacaklarını söyledi.

10 GÜN İÇERİSİNDE BAŞVURACAĞIZ

Yasanın, Anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan Özel, “Hem komisyon da hem de genel kurulda Anayasa’ya aykırılık iddialarımız vardı. Anayasaya bu kadar açık bir aykırı kanun olmaz. Bugünden itibaren arkadaşlarımız çalışmaya başladı. 10 gün içerisinde şeklen, en kısa sürede de içerik yönünden AYM’ye başvuruda bulunacağız. Bunun dışında seçim güvenliği konusundaki taleplerimizi toplumsallaştırmaya, bunları anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

KHK YARGI MUHALEFETİ İÇİN NE DİYOR?

696 sayılı KHK ile 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında resmi görevlilere getirilen yargı zırhı sivilleri de kapsadı. Darbe girişimini ve bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişiler hakkında, resmi sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın, hiçbir idari, mali veya cezai işlem yapılamayacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡