Cinsel Yolla Hangi Hastalıklar Bulaşır? Cinsel Yolla Geçen Hastalık İsimleri!

Cinsel Yolla Geçen Hastalık İsimleriCinsel ilişki ile bulaşan hastalıklara zührevi hastalıklar adı verilir.Son yirmi yıl içinde cinsel yolla bulaşan hastalıklar özellikle ;

Cinsel Yolla Hangi Hastalıklar Bulaşır? Cinsel Yolla Geçen Hastalık İsimleri!

Cinsel Yolla Geçen Hastalık İsimleri

Cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklara zührevi hastalıklar adı verilir.Son yirmi yıl içinde cinsel yolla bulaşan hastalıklar özellikle ;

gonore,

herpes virüsü (herpes genitalis),

klamidya (chlamydia),

frengi (syphilis) oldukça yaygın hale gelerek dünyanın pek çok yerinde oluşturduğu sorunlarla kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının da bu konuya önemle eğilmelerine neden oldu.

Özellikle gebelik sırasında cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalananların sayısının artması, bebeğe de verdiği zararlar nedeni ile, halkın bu konularda daha iyi bir şekilde aydınlatılmasını gerektirmektedir.

Ten Tene Değmeden Zevk Alınmaz.. Bunu unut !

Bilgisizlik ve ayıp kavramının hastada sıkılganlığa yol açması, bu nedenle tedavi için hekime geç gitmesi veya hiç gitmemesi zührevi  hastalıkların bu derece çok yayılmasına neden olmaktadır. İstatistiklere göre yılda dünyada 17 milyon belsoğukluğu (gonore) vakasına rastlanmaktadır.

Bu rakamların gerçek vaka sayısının çok altında olduğu şüphesizdir. Zührevi hastalıkların yaygınlaşmasındaki başlıca etken özellikle ikinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyanın pek çok yerinde giderek gelişen cinsel özgürlük ortamıdır.

herpes-klamidya-cinselİlk Cinsel Birleşmeye Aman Dikkat..

İlk cinsel birleşme yaşı giderek ufalmaktadır. Gençler cinsel birleşmenin sonuçları konusunda bilinçli hareket etmediklerinden, zührevi hastalıklar giderek daha büyük tehlike oluşturmaktadırlar. Zührevi hastalıklar ülkemizde genellikle denetimsiz çalışan vesikasız fahişeler ve sağlık yönünden iyi denetlenmeyen genelevler ve randevu evleri aracılığıyla yayılmaktadır.

Fahişeleri sevmek onlara kondomsuz yaklaşma anlamına gelmez !

İradeli olun sadece anlık zevkler için dönüşü olmayan yollara girebilirsiniz..

Cinsel İlişki ve Organizma Virüsler

Yukarıda adı geçen zührevi hastalıklara ek olarak, cinsel ilişki sonucu bulaşan bazı organizma ve hastalıklara da değinmek gerekir.

Örneğin;

mycoplasma,

B grubu streptococci,

cytomegalovuirus,

HBA (bulaşıcı hepatit “sarılık“)

AIDS.

Son yapılan birçok araştırmaya göre bu hastalıkların birçoğunun çok ciddi yan etkileri ve hatta bazı halde öldürücü oluşu durumun önemini ortaya koymaktadır. Zührevi hastalıklar artık sadece frengi ve belsoğukluğundan ibaret değildir. AIDS korkutucu şekilde yayılmaktadır.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡