Çocukta Pankreas İltihabı Belirtileri ve Tedavisi ?

Çocuklarda Görülen Pankreas Hastalığı Tedavisi ve BelirtileriÇocuklarda ortaya çıkabilecek pankreas hastalıkları; pank¬reasın akut ve kronik iltihaplan ile pankreasın yetersiz çalış¬ması durumlarıdır.

Çocukta Pankreas İltihabı Belirtileri ve Tedavisi ?

Çocuklarda Görülen Pankreas Hastalığı Tedavisi ve Belirtileri

Çocuklarda ortaya çıkabilecek pankreas hastalıkları; pank¬reasın akut ve kronik iltihaplan ile pankreasın yetersiz çalış¬ması durumlarıdır.

Pankreas İltihabı ( Pankreatit )

Doğumla gelen yapısal bozukluklar, zehirlenmeler, pank¬reasa rastlayan yaralanmalar, vücudun başka bir yerinden kan yoluyla gelen iltihaplar, pankreasda iltihablanmaya ne¬den olan durumlardır. Kalıtsal da olabilir.

Hastaların 4’de 1’inde iltihaba sebep olan olay ortaya çıkarılamaz.

Pankreas İltihabı Belirtileri:

Çocukta sırta yayılan karın ağrısı, kusma ve bulantı görülür. Hastalık ilerlerse, solunum zorluğu, karında aşırı hassasiyet, ateş ve karında sıvı oluşumu gözlenir.

Pankreas İltihabı Tedavisi:

Kanda, pankreasın yaptığı enzimlerin yüksekliği saptanır¬sa, pankreasda iltihap tanısı konur. Tedavi edilmezse, pank¬reas yetersizliği ile ölüme götürür. Hasta hemen hastaneye götürülerek, yatarak tedavi edilmelidir.

Pankreas iltihabı 6 aydan uzun da sürebilir. Bu dönemde karın ağrısı olabileceği gibi, hiç bir bulgu olmadan sadece enzim yüksekliği de söz konusu olabilir.

Enzimlerin yüksekliğine göre hastaya verilecek diyette yağ alımı azaltılır.


Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

1
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡