Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Sporcu Bursu Toplantısı'nda: Gayemiz gençler bunu yaşamasın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda, gençlerin spora yönelik faaliyetlerini artırmak adına ülkede yapılan faaliyetleri ele alarak bursun tanıtımını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Milli Sporcu Bursu Toplantısı'nda: Gayemiz gençler bunu yaşamasın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda, Türkiye'de gençlerin sporla ilişkisini ele aldı. Ülkedeki spor faaliyetlerinin geçmişten günümüze gelişimini ele alan Erdoğan, konuşmasında eski zamanlara dair bir anıyı paylaşarak gençlerin artık bunu yaşamaması için çalışmalar yürütüldüğünü aktardı.

"EĞİTİMLERİ YARIDA KALDI"

Regaip Kandili'ni tebrikle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi çocukluk ve gençliğinde insanların spora gereken önemi göstermediğinden yakınarak, o zamanlarda spora ilgisi olan çocukların 'hayta' olarak tanımlandığını, kendisinin kağıttan top yaparak sokak aralarında oynadığını ve direnerek profesyonel spora geçen arkadaşlarının da eğitimlerinin genellikle yarım kaldığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu

"SPORCU SAYIMIZ 18 YILDA 206 BİNDEN 3 MİLYON 623 BİNE ULAŞTI"

Sporculara hak ettikleri değer verildiğinde akademik çalışmalarda da başarı sağlanacağına inandığını belirten Erdoğan, AK Parti ile birlikte Türkiye'nin spor alanında çağ atladığını ifade ederek, "Ülkemizdeki toplam tesis sayısını 1575'ten 3903'e yükselttik. Artık büyük çoğunluğu ömrünü tamamlamış olan staydumları yıkıp yerlerine yüksek kapasiteli yeni tesisler inşa ettik. Stadyumlardan 32'sini tamamladık, 12 stadyumun yapımı devam ediyor, 4'ünün de proje ve ihale süreci sürüyor. Faal sporcu sayımız ise son 18 yılda 206 binden 3 milyon 623 bine ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu

Faal sporcu sayımız, burası ilginç, yürüttüğümüz çalışmalar sonucu 206 binden 3 milyon 603 bine ulaştı. Spordaki başarılarımızı artırmak için en önemli yatırımlarımızdan biri de sporcu eğitim merkezleridir. Toplam bin 671 sporcu yetiştiriyoruz. Okul dersleri ve spor altyapıları için özel eğitim veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı'nda konuştu

2019'DA 8 BİN 800 MADALYA 

Sporcuların başarılarını ödüllendirmek adına gündüzlü sporcularına 565 TL, yatılı sporculara ise 706 lira harçlık ödemesi yapıldığını vurgulayan Tayyip Erdoğan, şampiyonlara da aylık bin 550 lira ödendiğini, büyükler kategorisindeki olimpiyat,  dünya ve Avrupa şampiyonlarına verilen tutarı ise 2 bin 805 lira olarak açıkladı. Bu desteklerin sonucunun tüm branşlarda artan madalyalar ile görüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2019'da 8 bin 800 madalya ile hepimizi sevindirdiler. Keza önümüzdeki yıl düzenlenecek Tokyo Olimpiyatlarına kota sayımız 10 dalda 53'e ulaştı.

Bayrağımızı gururla dalgalandıran her bir sporcu gencimize şahsım, milletim ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum. Sporcularımızın uluslararası alandaki başarıları arttıkça, ailelerin çocuklarını spora yönlendirme şevkleri de büyüyor. Artık spor ile eğitim arasında tercih yapmak zorunda kalınmaması, bizim çektiğimizi gençlerimizin çekmemesi gayemizdir. Bu ülke, eğitimli, nitelikli, sağlıklı gençlerin omuzlarında yükselecektir." şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta 538 kontenjan ile ortaöğretimde hayata geçirilen Milli sporcu bursu mutabakatının sporculara, ülkemize hayırlı olmasını dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡