DPB Görüşü | Geçici personelin başka kurumda görevlendirilmesi hakkında

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü emrinde geçici personel statüsünde çalıştığı belirtilerek; Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevlendirilmenin mümkün olup olmadığı hk. (05/03/2015)

DPB Görüşü | Geçici personelin başka kurumda görevlendirilmesi hakkında

ÖZET: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü emrinde geçici personel statüsünde çalıştığı belirtilerek; Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevlendirilmenin mümkün olup olmadığı hk. (05/03/2015)

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü emrinde geçici personel statüsünde çalıştığınızı belirterek; Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görevlendirilmenizin mümkün olup olmadığı hususunda Başkanlığımız görüşünü talep ettiğiniz ilgi dilekçe incelenmiştir.

        Bakanlar Kurulunca 2014/7140 esas numaralı ve 31/12/2014 tarih ve 29222 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Özelleştirme Uygulamaları Sonucunda İş sözleşmeleri Sona Eren İşçilerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçici Personel Statüsünde İstihdam Edilmelerine İlişkin Esasların Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar" ın 4 üncü maddesinin 4 üncü fıkrasında; "Geçici personel, ataması yapılan kurum veya kuruluşta çalıştırılır. Ancak ihtiyaç duyulması halinde ücreti görevlendirildiği kurumca ödenmek ve muvafakati alınmak kaydıyla ilgili Bakanlıkta veya kamu iktisadi teşebbüsleri hariç olmak üzere o Bakanlığın bağlı ve ilgili kuruluşlarında görevlendirilebilir." hükmüyle çalışılan Bakanlık bağlı ve ilgili kuruluşları anlaşılmakta olup Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile herhangi bir bağlılık ve ilgililik ilişkisi bulunmamaktadır..

        Diğer taraftan, Başkanlığımızca tüm İl Valiliklerine gönderilen 08/03/2010 tarihli ve 5623 sayılı yazıda, atama teklifi yapılarak göreve başlayan geçici personelin, kendi talepleri veya kurumların hizmet ihtiyaçlarına dayalı talepleri üzerine Valilik tarafından ildeki diğer kurum ve kuruluşlarda görevlendirilmesinin mümkün olabileceği belirtilmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡