e-Yds 2018/5 İngilizce Sınavı Başvuru Tarihleri Ne Zaman

12 Mayıs tarihindeki e-YDS sınavı için başvurular 18 Nisan 2018 günü başlayacak ve 3 Mayıs 2018 günü sona ericektir. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav üc

e-Yds 2018/5 İngilizce Sınavı Başvuru Tarihleri Ne Zaman

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruyla beraber  e-YDS 2018/5 İngilizce sınavı için belirtilen tarihler arasında adayların başvurularını yapması gerektiği ifade edilmiştir.

ÖSYM tarafından yapılacak bir sonraki e- YDS 2018/5 İngilizce sınavı 12 Mayıs tarihindedir. Mayıs ayındaki bu E-YDS sınavı için başvurular 18 Nisan 2018 günü başlayacak ve 3 Mayıs 2018 günü sona ericektir. Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile  deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. 

E-YDS NEDİR?

ÖSYM 2014 Sonbahar YDS'den hemen sonra, bu sınavın bilgisayar tabanlı versiyonunu uygulamıştır. E-YDS adı verilen bu yeni sistem konsept olarak YDS ile birebir aynıdır. YDS'de olduğu gibi sınava girenlere 80 soru sorulmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. E-YDS sınavına yılda bir kez girebilirsiniz.

E- YDS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Bugün başlayan e-YDS başvuruları adayları tarafından tüm hızla araştırılıyor. e-YDS başvuruları https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden adaylar kendi bilgilerinin girişini yaptıktan sonra, başvuru erişimi kolaylıkla açılıyor. e-YDS sınavına başvuru ücreti ise 200 TL.

E-YDS SINAVINA GİDERKEN YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

Nüfus cüzdanınız veya geçerli süresi olan pasaportunuz ve sınav giriş belgeniz kesinlikle yanınızda bulundurmalısınız.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡