El Titremesi Parkinson Neden Olur ? El titremesi nedenleri Nelerdir?

El Titremesi Parkinson NedirEl titremesi nedenleri nelerdir, uzmanlar, çağımızdaki en büyük sorunlardan birisi olan stres ve sinir’in insan üzerinde el titremesini artırdığını ve insanların yaşam kalitesini düşürdüğünü ortaya çıkardılar.

El Titremesi Parkinson Neden Olur ? El titremesi nedenleri Nelerdir?

El titremesinin genellikle birbirine zıt etkili kasların istemsiz kasılmasına bağlı olarak gelişmekte olduğu, büyük oranda da ellerde görüldüğünü belirten uzmanlar, titremenin istemsiz, nispeten ritmik, amaçsız dalgalanma hareketleri olarak göze çarptığını ve şiddeti fizyolojik ve psikolojik faktörlere bağlı değişkenlik göstermektedir.

Stres Psikoloji ve Parkinson !

Bunlar arasında titremeye yol açan bölge, titremenin sıklık ve şiddeti, ritmik olup olmadığı, hareket ve istirahatla ilişkisi ve altta yatan hastalık gibi nedenler sayılabilir. Bunların yanında yorgunluk, özgüven, sıcak, soğuk, ilaç, alkol, madde kullanımı da dikkate alınmalıdır. Tremor tek ve iki yanlı olabilir.

Halk arasında Parkinson!

Titreme halk arasında en çok parkinson hastalarında olduğu düşünülmekte ancak ailesel özelliği olan ve esansiyel tremor olarak adlandırılan el titremeleri de oldukça sık görülmektedir.

İstirahat tremorunun genellikle gevşeme veya vücut parçasının istirahatta olduğu durumlarda titreme hareket ile sıklıkla azalır veya tamamen kaybolur. Esas olarak parkinson hastalığı veya parkinsoni sendromlarında görülür.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡