Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Emlakçı/Emlak Komisyoncusu iş tanımı, aylık ortalama maaşları, Emlakçı/Emlak Komisyoncusu iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu görev tanımı nedir, Emlakçı/Emlak Komisyoncusu ne iş yapar, Emlakçı/Emlak Komisyoncusu olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Emlakçı/Emlak Komisyoncusu mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Tanımı;

Emlakçı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, ticari ve yasal prosedürlere göre kişi ve kurumlara emlak kiralama, satış vb. konularda aracılık etme, danışmanlık hizmetleri sunma ve konuyla ilgili tapu kadastro, belediye, noter ve vergi dairelerindeki resmi işlemleri takip etme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Maaşı Ne Kadar? 2023 Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Maaşları

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu maaşı ortalama aylık 9390,5 _TL’dir. En düşük Emlakçı/Emlak Komisyoncusu maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 10275 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Emlakçı/Emlak Komisyoncusu iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

kac-para.jpg

İşkur Emlakçı/Emlak Komisyoncusu İş İlanları İçin Tıklayın

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Ne İş Yapar?

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları  etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak:

a)    Saha (alan) çalışması yapmak,
b)    Müşteri portföyünü (arz-talep yönünden) değerlendirmek,
c)    Emlak kayıtlarını cins, tür, bölge ve fiyatlarına göre listelendirmek,
d)    Pazarlama stratejisi oluşturmak,
e)    Yazılı pazarlama teklifleri hazırlamak,
f)    Tanıtım ve promosyon çalışmaları yapmak,
g)    İlan verilecek emlakları belirlemek,
h)    Alıcıya ve kiracıya tercihleri doğrultusunda seçenekler sunmak,
i)    Satıcı ve kiraya verenler için pazarlama yetki sözleşmesi yapmak,
j)    Kiracı ve alıcı için tellaliye sözleşmesi yapmak,
k)    Emlakın satışına ve kiralanmasına yönelik alternatiflerde bulunma, taraflara satış öncesi ve sonrası vergi işlemleri     konusunda bilgi verme,  proje yapımında pazarlamayı kolaylaştırıcı önerilerde bulunma, Toplu konut yasası ve teşvikler     konusunda müşteriye bilgi verme vb. gibi  danışmanlık hizmeti işlemlerini yapmak,
l)    Emlakın pazarlanmak üzere hazır duruma getirilmesini sağlama, resmi işlemlerde kullanmak üzere müşteriden vekalet     alma, belediyelerden emlak imar durumu belgesi alma, kiracıya ve alıcıya emlakın genel durumu ve genel giderleri     konusunda bilgi verme, satış vaadi sözleşmesi yapma, müşterinin vergi yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlama     vb.gibi pazarlama hizmeti işlemlerini yepmak,
m)     Tapu kadastro, belediye, noter ve vergi dairelerinde resmi işlemleri yürütmek, vb.  görev ve işlemleri yerine getirir.

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Meslek Ana Grubu :

Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

İş Ve İdare İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

İş Hizmetleri Aracıları

Meslek Birim Grubu :

Emlakçılar Ve Gayrimenkul Yöneticileri

Emlakçı/Emlak Komisyoncusu Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğünde Emlakçı/Emlak Komisyoncusu mesleğinin meslek kodu 3334.01 olarak belirlenmiştir

YORUM KAT: Yukarıdaki Emlakçı/Emlak Komisyoncusu maaşlarına ek sizlerde Emlakçı/Emlak Komisyoncusu mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere  iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

 

1
1
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN