Enflasyona Endeksli Tahvil (Inflation Indexed Securities) Ne Demektir? Neyi İfade etmektedir?

Anapara ve faiz ödemeleri belirli bir fiyat endeksine bağlı olan ve bu şekilde reel değer kaybına uğramayan tahvillerdir.

Enflasyona Endeksli Tahvil (Inflation Indexed Securities) Ne Demektir? Neyi İfade etmektedir?

Anapara ve faiz ödemeleri belirli bir fiyat endeksine bağlı olan ve bu şekilde reel değer kaybına uğramayan tahvillerdir. Bu tahvillerin reel getirisinin enflasyondaki değişmelere rağmen oynaklık göstermemesi, yatırımcılara öngörülebilir net bir getiri sunması nedeniyle, bu tahviller riskten korunan yatırımcılar tarafından tercih edilmektedir.

Erken İtfa (Early Redemption) Ne Demektir? Neyi İfade etmektedir?

Bir borcun işlemiş faizi ile birlikte anaparasının vadesinden önce geri ödenmesidir.

Etkin Piyasa Hipotezi (Efficient Market Hypothesis) Ne Demektir? Neyi İfade etmektedir?

Bu hipotez, bir piyasada işlem gören kıymetlerin mevcut fiyatlarının, o kıymetlere ilişkin elde edilebilir bilgilerin tümünü yansıttığını öngörür. Hipotez, fiyatı belirleyenin alıcı ve satıcılar olduğu varsayımı ile işlemcilerin tüm ulaşılabilir bilgilere aynı anda ve simetrik olarak ulaşabildiğini varsayar. Bu durumda oluşan fiyatın da denge fiyatı olduğu öngörülür.

Euro Dolar (Eurodollar) Ne Demektir? Neyi İfade etmektedir?

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dışındaki bankalarda veya ABD bankalarının yurt dışı şubelerinde tutulan ABD doları cinsinden mevduatları ifade etmek için kullanılmaktadır. Euro ifadesi, bu tür mevduatların büyük çoğunluğunun özellikle Batı Avrupa ülkelerindeki bankalarda tutulmasından kaynaklanmaktadır. Asya ve benzeri diğer tüm ülkelerde tutulan ABD doları hesapları da bu adla anılmaktadır.

Eurobond (Eurobond) Ne Demektir? Neyi İfade etmektedir?

Çıkaran ülkenin veya kuruluşun, kendi ulusal para birimi dışındaki bir para birimi üzerinden ihraç ettiği menkul kıymetlerdir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡