Fazıl ne demek, TDK'ya göre Fazıl kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İlk kez duyduğumuz ve manasını hiç bilmediğimiz bazı kelimeler vardır. Fazıl karşımıza çıkan bu kelimelerdendir. Fazıl ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Fazıl kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Fazıl ne demek, TDK'ya göre Fazıl kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Fazıl ne demek? Fazıl TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi fazıl kelimesi. Peki fazıl ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre fazıl nedir, fazıl kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

FAZIL NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Fazıl kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Fazıl kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre fazıl kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Faziletli, erdemli (kimse)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡