Fitre ne kadar 2020?

Fitre ne kadar 2020? Fitre nedir? Kimlere verilir? konusu internet arama motorlarında Ramazan ayının başlamasının ardından araştırılıyor. İşte detaylar...

Fitre ne kadar 2020?

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı 24 Nisan itibariyle başladı. İlk sahura kalkıldı, niyet edildi ve iftar saati geldikten sonra oruçlar açıldı. Bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar fitre konusunda araştırmalar yapıyor. Bu doğrultuda  Fitre nedir? Fitre ne kadar 2020? Kimlere verilir? konusunda araştırma yapıyor. İşte detaylar...

 

 

FİTRE NEDİR?

Fıtır sadakası, Ramazan Bayramı’na kavuşan ve temel ihtiyaçlarının dışında belli bir miktar mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mali bir ibadettir. Fitrenin bayram namazından önce verilmesi uygundur. Bayram namazından bir kaç gün önce de verilebilir.

Fitre ne kadar 2020?

KİMLERE VERİLİR?

Fıtır sadakası, kişinin bakmakla yükümlü olmadığı yoksul müslümanlara verilir. Fıtır sadakası ve oruç fidyesini vermek durumunda olan kimsenin bunlardan doğrudan ya da dolaylı olarak yararlanmaması esastır. 

FİTRE NE KADAR 2020?

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca bu yılki fitre miktarı 27 lira olarak belirlendi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, yapılan değerlendirmeler neticesinde fıtır sadakasının, Müslüman toplumların neredeyse tamamına yakın bir kesimi tarafından verildiği hatırlatıldı.

Mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak 2020 yılı ramazan başlangıcından 2021 yılı ramazan başlangıcına kadar olan sürede 27 lira olarak belirlenmesine karar verildiği kaydedildi.

Miktar belirlenirken hadis-i şerifler, sosyo-ekonomik şartlar ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Belirlenen bu miktar, 'asgari miktar' olup, 'sadaka-i fıtır'da verilecek meblağ konusunda bir üst sınır bulunmamaktadır. Bu konuda ideal olan, herkesin kendi hayat standardına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı vermesidir. Söz konusu meblağ, gıda ve benzeri şekilde ayni olarak verilebileceği gibi nakdi olarak da ödenebilir." 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡