Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Bakan Albayrak görevleri teslim aldı

Hazine ve Maliye yeni Bakanı Berat Albayrak, Naci Ağbal'dan görevi devraldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Bakan Albayrak görevleri teslim aldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de gerçekleştirilen törenle yeni sitemin ilk bakanlarını açıkladı. Yeni sisteminm Hazine ve Maliye Bakanlığı görevi Berat Albayrak’a verildi. Naci Ağbal görevi, Berat Albayrak'a teslim etti.

Naci Ağbal'ın konuşmasından satırbaşları:

"Büyük bir huzur içerisinde görevi teslim ediyorum. Memleketimizin iyiye gitmesi noktasında güzel işler yaptık. Bakan arkadaşlarıma da müteşekkirim. Bugün itibariyle bakanımıza görevi devremekten de mutluyum. Kendisi büyük bir birikime sahip. Kendisine de yardımcı olacağız. Ben bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü gece gündüz çalıştılar."

Bakan Albayrak’ın açıklamaları:

"Maliye Bakanlığı çok önemli bir bakanlık, Osmanlı'dan bugüne bir tarihi var, bakanlık olmasının ötesinde bir okuldur. İnsan kaynağı olarak, yetiştirdiği kişiler olarak. Burada bu görevi almak, hem de Naci Bey gibi bir bakandan almak benim için bir onur ve gurur meselesi, kendisine de çok teşekkür ediyorum. AK Parti iktidarı olarak biz, çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Büyüme kaydettik, hem kurumsal hem de sistematik olarak" dedi.

‘’RABBİM BİZİ MAHCUP ETMESİN’’

Bakan Albayrak, "Ben tekrardan bugün devir teslim vesilesiyle buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim önce milletimize sonra da Cumhurbaşkanımıza bizi mahçup etmesin. Hayırlı olsun diyorum.

‘’TÜRKİYE İÇİN HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP’’

"Benim için hem duygusal hem de mutlu bir devir töreni. Türkiye için hayati bir öneme sahip olduğuna inandığımız Enerji Bakanlığı'ndaki 2,5 yıllık hikayede bir devir teslim töreni gibi görünse de, durmak yok yola devam şiarıyla devam edeceğiz. AK Parti'nin en önemli söylemlerinden biri "Büyük ve güçlü Türkiye yolunda" bu şuurla çalışan bir kadro, yeni dönemde daha güçlü şeylere imza atacak. Sayın Bakanımız Fatih Bey'le inşallah 2023 projelerine güçlü bir şekilde ilerleyeceğiz. Ben Fatih Bey'e yol arkadaşlığı için kendisinden önce ailesine çok teşekkür ediyorum.

ŞİMŞEK GÖREVİ ALBAYRAK’A TESLİM ETTİ

Devir töreninde konuşan Mehmet Şimşek, "Yaklaşık 11 yıldır ülkemize hizmet etme fırsatı buldum. Bundan dolayı da, büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Buna vesile olan Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bana güvendiler, Allah kendilerinden razı olsun. Batman ve Gaziantep'te vekillik yaptım. Benim için büyük bir gururdu. Bana destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Bugün enerjide çok önemli başarılara imza atan, bakanımıza bu görevi de gönül rahatlığıyla teslim ediyorum. İnanıyorum ki burada da çok önemli başarılara imza atacaklardır. İnanıyorum ki, enerjide gösterdiği başarıyı ortaya koyacaktır.

Bakan Albayrak, "Ülkeye hizmet noktasında, bir devir teslim töreninde bir aradayız. Mehmet Bey kendi hikayesiyle, bir başarı örneğidir. Ben her ortamda Mehmet Bey'i anlatırım. Çok önemli çalışmaları oldu. Bundan sonraki dönemde mali ve para politikaları noktasında yeni açıklanan kabineyle birlikte, çok daha özel sektör mantığıyla çok daha hızlı hareket eden bir yönetim dönemine girecek Türkiye var, 16 yıllık AK Parti iktidarında hizmet anlayışıyla birçok başarıya imza attık. Türkiye para politikaları noktasında da bundan sonra çok önemli bir döneme girecek.

Önümüzdeki dönemde enflasyonu tek haneli rakamlara indirme noktasında yoğun mesai harcayacağız Bağımsız kurumların küresel politikalarla uyumlu şekilde eskiden daha başarılı performans göstereceğine şahit olacağımız bir döneme gireceğiz" diye konuştu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡