HDP'li vekil İmam Taşçıer'den itiraf gibi açıklama: Kürtler AK Parti'ye oy verebilir!

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "Kürtlerin oyu çantada keklik değil. Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP'ye verir" açıklamasında bulundu.

HDP'li vekil İmam Taşçıer'den itiraf gibi açıklama: Kürtler AK Parti'ye oy verebilir!

Yüksek Seçim Kurulu İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı almasına rağmen Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

KÜRT VATANDAŞLAR AK PARTİ'YE OY VEREBİLİR

Bu sabah alınan kararın ardından Rudaw'a konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, İstanbul seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

"Kürtlerin oyu olmadan hiç kimse bir seçimi tek başına kazanamaz. Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir ve İstanbul... Hele hele İstanbul'u kazanmak istiyorsan, Kürtlerin oylarını almak zorundasın." diyen Taşçıer, "Kürtlerin oyu çantada keklik değil. Kim Kürt sorununun çözümü için adım atarsa Kürtler ona oy verebilir. AKP adım atacaksa AKP'ye verir." ifadesini kullandı.

Taşçıer, "İstanbul'da bir milyon 100 binin üzerinde HDP'ye oy veren Kürtler var. Bunun dışında geçmiş seçimlerde AKP'ye oy veren 300 bine yakın Kürt vardı." diye konuştu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡