İngiltere 2018 dünya kupasında çeyrek finale çıktı

Rusyada devam eden 2018 dünya kupasında İngiltere, penaltı atışları sonucunda Kolombiya'yı eleyerek çeyrek finale çıktı

İngiltere 2018 dünya kupasında çeyrek finale çıktı

İngiltere 2018 Dünya Kupası son 16 turu maçında Kolombiya'yı; normal süresi 1-1 biten maçta, seri penaltı atışları neticesinde 5-4 mağlup ederek Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi ve İsveç'in rakibi oldu. İngiltere'nin tek golünü atan Harry Kane, milli takım formasıyla çıktığı son 6 maçta gol atma sevinci yakalarken kupada 6 gole ulaştı ve gol krallığı yarışında zirveyi korudu


2018 Dünya Kupası son 16 turunda günün merakla beklenen maçında Kolombiya, İngiltere ile karşı karşıya geldi. İngiltere, 57. dakikada Harry Kane'in attığı golle 1-0 öne geçerken Kolombiya'da Yerry Mina 90+3'te ağları havalandırdı ve normal süre 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Uzatmalarda gol çıkmaması üzerine seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışları neticesinde Dünya Kupası'nın son çeyrek finalisti İngiltere oldu.

KOLOMBİYA 4-5 İNGİLTERE (SERİ PENALTI ATIŞLARI SONUCU)
Kolombiya 0-1 İngiltere, 57' Harry Kane (p)
Kolombiya 1-1 İngiltere, 90+3' Yerry Mina
KOLOMBİYA    3    4    İNGİLTERE
Radamel Falcao    +    +    Harry Kane
Juan Cuadrado    +    +    Marcus Rashford
Luis Muriel    +    -    Jordan Henderson
Mateus Uribe    -    +    Kieran Trippier
Carlos Bacca    -    +    Eric Dier

İngiltere 2018 dünya kupasında çeyrek finale çıktı

REKABETTE ÜSTÜN TARAF İNGİLTERE

İki ekip arasında 1'i resmi 4'ü hazırlık maçı olmak üzere oynanan 5 karşılaşmada İngiltere'nin üstünlüğü var. Kolombiya ile İngiltere arasında bugüne kadar oynanan maçlarda İngilizler 3 kez sahadan galip ayrılırken, Kolombiya henüz galibiyetle tanışamadı. İki maç ise berabere sona erdi. Bu maçlarda İngiltere'nin 10 golüne, Kolombiya 3 golle karşılık verebildi.

1998 DÜNYA KUPASI

İki takımın oynadığı tek resmi karşılaşma yine bir Dünya Kupası mücadelesiydi. Fransa'nın ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası'nda Kolombiya ile İngiltere aynı grupta yer aldı. Grup mücadelesini İngilizler ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip tamamladı. İngiltere'ye galibiyeti getiren golleri Darren Anderton ile David Beckham attı. O şampiyonada 6 puanlı İngiltere, 7 puanı bulunan lider Romanya'nın ardından grubu ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura yükseldi. Üç puan ile 3. sırada kalan Kolombiya ise elendi. İngiltere de son 16 turunda Arjantin'e penaltı atışları sonucunda yenilerek turnuvaya veda etti.

İLK MAÇ 1970'TE

İki ekip arasındaki ilk maç 20 Mayıs 1970'te Kolombiya'nın başkenti Bogota'da oynandı. İngiltere, ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı hazırlık mücadelesini 4-0 kazandı. Bu skor, Kolombiya ile İngiltere arasındaki maçlarda alınan en farklı skor olarak da tarihe geçti. Bu karşılaşmadan sonra İngiltere'de 1988 ve 1995 tarihlerinde oynanan

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡