Bakan Koca devreye girmişti! İsveç'teki Türk hasta Türkiye'ye getirildi

İsveç'te koronavirüse yakalandığı halde tedavi edilmemesi nedeniyle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın talimatıyla Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak gönderilen Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken, "Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o devlet Türkiye" dedi. Bakan Koca, Gülüşken ile ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Koca devreye girmişti! İsveç'teki Türk hasta Türkiye'ye getirildi

İsveç'in Malmö kentinde koronavirüse yakalanan fakat tedavi edilmeyip evine yollanan Emrullah Gülüşken'in kızlarının Twitter hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile seslerini duyurmalarının ardından harekete geçen Bakan Koca, İsveç'e ambulans uçak gönderilmesi talimatı verdi.

Ambulans uçak, Türkiye saatiyle 10.30 civarında İsveç'e vardı.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken, babasının uçağa bindirildiğini belirterek, kısa sürede Türkiye'de olacağı için mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"İÇİM RAHAT ÇÜNKÜ BABAM EMİN ELLERDE"

Gülüşken, "Şu an babamın sağlık durumundan dolayı üzgün hissediyorum ancak bir yandan da içim rahat çünkü ülkeme götürülüyor, emin ellerde. Türkiye'de daha güvende olacağını ve iyi bakılacağını biliyorum, o yüzden mutluyum." ifadelerini kullandı.

Kendisinin İsveç'te kalacağını ancak küçük kardeşlerinin babasıyla birlikte Türkiye'ye getirildiğini aktaran Gülüşken, babasının bilincinin açık ancak halsiz olduğunu söyledi.

Sosyal medyadan tweet attıktan sonra seslerinin duyulduğunu kaydeden Gülüşken, daha sonra Türk makamlarıyla iletişime geçtiklerini anlattı.

Gülüşken, "İnsanlar tweetimizi gördü, sesimiz duyuldu. Sesimizi duyurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca duruma el koydu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı babam bu şekilde Türkiye'ye götürülüyor olmazdı. Hiçbir devletin bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi, o devlet Türkiye." diye konuştu.

Samira Gülüşken ve Leyla Gülüşken, sosyal medyadan mesaj yayınlayarak İsveç'te yaşadıklarını, babalarının ateşinin yükselip nefes darlığı çektiğini ve bu sebepten hastaneye gittiklerini ancak babaları Emrullah Gülüşken'in tedavi edilmediğini söyleyerek yardım istemişti.

BAKAN KOCA'DAN FLAŞ PAYLAŞIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaşımı:

Bakan Koca'dan İsveç'teki Türk hastaya ilişkin flaş açıklama!

AMBULANS UÇAK ANKARA'YA İNİŞ YAPTI

Emrullah Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak saat 13.40 civarında Ankara'ya iniş yaptı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡