Kalın Barsak Kanseri ve Belirtileri ? Kalın Barsak Kanseri Tedavisi nasıl yapılır?

Kalın Barsak Kanseri NedirKalın barsakta ortaya çıkan kötü huylu tümörlerdir, İleri yaşlarda daha sık görülür. Kadında ve erkekte görülme sıklığı aynıdır. Kesin sebebi bilinmemekle birlikte beslenme ile genetik yapı ve diğer hastalıklarla ilgisi olduğu ka

Kalın Barsak Kanseri ve Belirtileri ? Kalın Barsak Kanseri Tedavisi nasıl yapılır?

Yukarıda bahsedildiği gibi polipler ve ülseratif kolit gibi barsağın müzmin iltihaplarında kanser oluşabilir.Endüstriyel besin maddelerinin daha çok tüketildiği gelişmiş ülkelerde daha sık görülmektedir.

Barsak kanseri Belirtileri ;

•             Dışkı düzeninde bozukluklar,

•             kilo kaybı,

•             kabızlık,

•             ishal,

•             dışkıda kan gibi bulgularla kendini gösterir.

•             Dışkı düzeni bu hastalığın tedavisi için önemlidir,

•             dışkı düzeni bozulduğu zaman hafife alınmamalıdır,

•             heleki uzun süreçlerde bağırsak kanseri tedavisi adına dışkı düzensizliği yanında aşırı kilo kaybıda görülüyor ise kanser belirtileri olabilir.

Kalın Barsak Kanseri Tedavisi ;

Eğer hastalık yayılmışsa, tedavisi zor ve gidişatı kötüdür.

Hastalığın erken evresinde ameliyat ve ilaç tedavisi (kemoterapi) ile iyi sonuç alınabilir, ileri devrelerde tedaviye yanıt azdır.Tedavi süreci sancılıdır, kalın bağırsak tedavisine geçiş aşamasında hastanın mutlaka bu duruma hazır olması ve kalın bağırsak hastalığı hakkında bilinçli olması gerekmektedir.

Kalın bağırsak kanseri tedavisi aşamasında kemoterapi evresine geçildiğinde hasta psikolojik olarak çökebilmekte ve ciddi direnç kaybı gösterebilmektedir, bu durumda kanserin çok fazla yayılmamış olması temennidir.

40 yaşından sonra senede 1 kez erken teşhis  için taramadan geçilmesi gereklidir.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡