Kartal Eğitim Araştıma Hastanesi'nden Temoterapi Tedavisi

Kanser tedavisinde yeni bir dönem başlıyor.Kanserin tedavisinde nokta atışı denilen "Tomoterapi" sistemi bir ilk olarak Kartal Eğ*itim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı. Hastanede hastalar hiçbir fark ücreti alınmadan tedavi ediliyor.

Kartal Eğitim Araştıma Hastanesi'nden Temoterapi Tedavisi

Kanser tedavisinde sağlam dokuları maksimum düzeyde koruyan son teknoloji ''Tomoterapi" kamu hastanelerinde de kullanılmaya başlandı.Türkiye'de 14 merkezde bulunan yeni teknolojiyi kullanan İstanbul Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hiçbir fark almadan yeni tedaviyi uyguluyor.

Gelişen tenolojiye rağmen radyoterapinin hala olumsuz etkileri konuşuluyor. Ciddi yan etkileri olan radyoterapinin yerineartık kanserli hücreye nokta atışı yapan tomoterapi yöntemi kullanılıyor. Hem üç boyutlu tomografi hem de radyoterapi bir arada. Böylece kanserli hücre, minimum yan etkiyle, çok daha çabuk yok oluyor.

Kartal Eğitim Araştıma Hastanesi'nden Temoterapi Tedavisi

TOMOTERAPİ NEDİR, NASIL BİR TEDAVİ YÖNTEMİDİR?

TomoTerapi en gelişmiş Radyoterapi cihazlarından biridir.TomoTerapi tek bir system içerisinde 3 fonksiyonu birleştirerek radyasyon ile kanser tedavisinde  etkin tedaviyi sağlar.

1.    Tedavi Planı

Her hasta için kompleks hastaya özel planlar yapmayı sağlar.

2.    IGRT ( Image Guided Radiotherapy- Görüntü Eşliğinde Radyoterapi ) :

Her tedavi öncesi tümörün yerini saptayarak en dogru tedavi alanını olusturur.

Bu özellik ayrıca Adaptif Radyoterapi dediğimiz tümörün küçülmesi durumunda daha küçük alanlardan tedavi uygulanmasına olanak sağlar.

3.    IMRT ( Intensity Modulated Radiation Therapy - Yogunluk Ayarlı Radyoterapi ) :

Radyoterapi dozunun tümörü tam olarak çevrelemesi ile sağlıklı dokuların yüksek doz radyasyon almasını engeller. Hedefe yönelik tedavi yapılmış olur.

Cihazın Özellikleri

TomoTerapi cihazı Bilgisayarlı Tomografi cihazına benzer görünümde olup hasta tedavi masasına yatırıldıktan sonra masa cihazın geniş halka yapısı içine doğru hareket eder. Bu esnada halka uzerinde konutlandırılmış binlerce ışın demeti ile istenen bölgeye noktasal ışın tedavisi uygulanabilir.

Farklı açılardan farklı dozların uygulanabilmesi, bu cihaza farklı boyut ve şekillerdeki tümörlere bile çevre sağlıklı dokulara en az hasarı verirken en iyi tedaviyi uygulama özelliği verir.

TOMOTERAPİ'NİN YARARLARI

Hedefe Yönelik Tedavi

*Her tedavi sonrası alınan BT görüntüleri ile tümörün yeri kesin olarak belirlenir. Bu tümörğn etrafındaki dokuları daha fazla koruyarak hedefe yönelik daha yüksek doz vermemizi sağlar.

Daha Az Yan Etki

*Sağlıklı organların daha fazla korunması sayesinde yan etkiler klasik radyoterapi cihazlarına oranla çok daha az görülür.

Tekrar Işınlama İmkanı

*Daha once yüksek doz Radyoterapi almış olgularda medulla spinalis, böbrek, kalp vb. Hayati organlara yakın yinelemelerde güvenli olarak tekrar radyoterapi imkanı sağlamaktadır.

Zaman Kazanma

*Klasik Radyoterapi cihazları ile yapılması mümkün olmayan birden fazla bölgedeki tümörlerin aynı anda ışınlanmasına imkan sağlar. Örnek olarak birden fazla karaciğer veya kemik metastazı     olan olgularda tedavi zamanı azalmasına olanak sağlar.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡