Korozyon ne demek, TDK'ya göre Korozyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Korozyon karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Korozyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Korozyon kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Korozyon ne demek, TDK'ya göre Korozyon kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Korozyon ne demek? Korozyon TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi korozyon kelimesi. Peki korozyon ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre korozyon nedir, korozyon kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

KOROZYON NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Korozyon kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Korozyon kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre korozyon kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Aşındırma

KOROZYON KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- korozyon akımı, korozyon derinliği, grafitli korozyon, yerel korozyon, alaşım korozyonu, aralık korozyonu, çukur korozyonu, gaz korozyonu, kaynak korozyonu

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡