Kritik 3'lü Zirve Öncesi Erdoğan-Ruhani Görüşmesi Başladı!

Suriye konulu Türkiye - Rusya - İran üçlü kritik zirvesi öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İranlı mevkidaşı Ruhani ile görüşmeye başladı. Ruhani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde karşıladı.

Kritik 3'lü Zirve Öncesi Erdoğan-Ruhani Görüşmesi Başladı!

 Dün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de Ankara'da İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir araya geldi.

RUHANİ VE PUTİN ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak Erdoğan, çalışma yemeğinin ardından Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kritik 3'lü Zirve Öncesi Erdoğan-Ruhani Görüşmesi Başladı!

DÜN SAAT 19.35'TE ANKARA'YA GELMİŞTİ

Dün Ankara'ya gelen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 19.35'te Esenboğa Havalimanı'na indi. Ruhani'yi, havalimanında Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard'ın yanı sıra çok sayıda yetkili karşıladı.

Kritik 3'lü Zirve Öncesi Erdoğan-Ruhani Görüşmesi Başladı!

İKİ LİDER EN SON İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELDİ

Erdoğan ve Ruhani en son 7 Mart'ta telefonla görüşmüştü. İki lider, başta Doğu Guta olmak üzere Suriye'deki son gelişmeleri ela almış, Doğu Guta'daki dramın son bulması için ateşkesin hayata geçirilmesi çabalarının hızlandırılması konusunda mutabık kalmışlardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi kapsamında İstanbul'da İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile 13 Aralık 2017'de Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde bir araya gelmişti.

Kritik 3'lü Zirve Öncesi Erdoğan-Ruhani Görüşmesi Başladı!

"Suriye" konulu üçlü zirve daha önce 22 Kasım 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katılımıyla Soçi'de yapılmıştı.

PUTİN İLE RUHANİ'DEN İLK MESAJ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran  Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Liderler  Zirvesi için bulundukları Ankara'da bir araya geldi.  Putin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmenin başında yaptığı  açıklamada, iki ülke arasındaki diyaloğun çeşitli alanlarda ve dışişleri  bakanları, askeri yetkililer gibi çeşitli seviyelerde devam ettiğini söyledi. Rusya ve İran'ın her seviyede birlikte çalıştığını dile getiren  Putin, Suriye gibi sorunlu konuları çözmek için çalışmaya devam ettiklerini  belirtti. Ruhani ile Ankara'da görüşmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Putin, "Bu görüşme bizim için ikili ilişkileri geliştirme konusunda fırsat sunuyor."  diye konuştu. Putin, "İkili ilişkilerimizi nasıl geliştireceğimizi konuşacağımız,  uluslararası ve bölgesel konuları ele alacağımız bu görüşmeden çok memnunum."  ifadesini kullandı. İran Cumhurbaşkanı Ruhani de iki ülkenin bölgesel meselelerde çok  yakın görüşlere sahip olduğunu belirtti. Ruhani, Rus mevkidaşıyla dört yıl içinde  12 kez bir araya geldiklerini hatırlatarak "Bu da iki ülkenin ikili ilişkilerinde  ve bölgesel meselelerde çok yakın ve ortak görüşlere sahip olduğunun işaretidir."  dedi.   İran'ın Suriye gibi bölgesel meselelerde Rusya ile iyi iş birliklerine  sahip olduğunu belirten Ruhani, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen liderler  zirvesinin Astana süreci açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Ruhani, "Bugün de Ankara'da ikinci liderler zirvesine katılmaktan  memnuniyet duyuyorum. Suriye'ye güvenlik ve istikrarın geri gelmesi, mültecilerin  ülkelerine dönmesi ve Suriye'nin geleceği ve kaderinin halkın oylarıyla  belirlenmesi üç önemli hedefimizdir." diye konuştu. Ruhani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde bugün  yapılacak Türkiye-Rusya-İran arasındaki üçlü zirvenin bölgenin istikrar ve  güvenliğine katkı sağlamasını umduğunu dile getirdi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡