Kurban Bayramının 4. günü kurban kesilir mi?

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte kurban kesecek müslümanların en çok merak ettiği sorulardan biri de bayramın 4. günü kurban kesilebilir mi? Bayramın 4. günü kurban saat kaça kadar kesiliebilir? Bayramın 4. günü neden kurban kesilmez? tüm bu soruları

Kurban Bayramının 4. günü kurban kesilir mi?

Kurban bayramının yaklaşamasıyla vatandaşlar kurbanlıklarını seçmeye başladı. Bazı vatandaşlar kurbanlarını ilk gün keserken bazıları sonraki günlere bırakmakta. Vatandaşların kurbanlarını bayramın kaçınca günene kadar kesbileceği ise merak edilen sorular arasında. Peki Kurban bayramının 4. günü kurban kesilir mi? Kurban kesimi ne zamana kadar yapılabilir? Kurban bayramı 4. günü neden kurban kesilmez? sorularının tümünü sizler için hazırladık.

KURBAN BAYRAMININ 4. GÜNÜ KURBAN KESİLİR Mİ?

Kurban bayramının dördüncü günü kurban kesilmez. Bayramın üçüncü günü güneş batmasıyla vacip olan kurbanın vakti çıkar. 1.ve 2. günü kurbanını kesemeyenler, bayramın 3. günü güneş batmadan kurbanlarını kesebilirler. Ancak 4. günü kurban kesilmez. Kesilen kurban vacip değil nafile olur.

Kurban kesmenin başlangıç vakti ise, bayramın 1. günü fecrin doğmasıyladır. Şehirde, yani Cuma ve Bayram namazlarının şartları mevcut olan ve bayram ve Cuma namazı kılınan büyük yerlerde bayram namazı kılınmadan kesilmez. Ancak bayram namazı kılındıktan sonra kurban kesilebilir.

Kurban Bayramının 4. günü kurban kesilir mi?

Bayram namazı ve cuma namazı kılınmayan küçük beldelerde ise şafak sökmesinden itibaren kurban kesimine başlanabilir.

Geceleyin karanlıkta yanlışlık yapılma ihtimali olduğundan hava karardıktan sonra gece kurban kesmek mekruhtur.

NE ZAMANA KADAR KURBAN KESİLİR

Kurban kesmenin başlangıç vakti ise,Bayramın 1. günü fecrin doğmasıyladır.Şehirde,yani Cuma ve Bayram namazlarının şartları mevcut olan ve Bayram ve Cuma namazı kılınan büyük yerlerde Bayram namazı kılınmadan kesilmez.Ancak bayram namazı kılındıktan sonra kurban kesilebilir.
Kurban bayramının dördüncü günü kurban kesilmez.Bayramın üçüncü günü güneş batmasıyla vacip olan kurbanın vakti çıkar. 1.ve 2. günü kurbanını kesemeyenler Bayramın 3. günü güneş batmadan kurbanlarını kesebilirler.Ancak 4.günü kurban kesilmez.Kesilen kurban vacip değil nafile olur.

Kurban kesmenin başlangıç vakti ise,Bayramın 1. günü fecrin doğmasıyladır.Şehirde,yani Cuma ve Bayram namazlarının şartları mevcut olan ve Bayram ve Cuma namazı kılınan büyük yerlerde Bayram namazı kılınmadan kesilmez.Anck bayram namazı kılındıktan sonra kurban kesilebilir.

Bayram namazı ve cuma namazı kılınmayan küçük beldelerde ise şafak ökmesinden itibaren kurban kesimine başlanabilir.

Geceleyin karanlıkta yanlışlık yapılma ihtimali olduğundan hava karardıktan sonra gece kurban kesmek mekruhtur.

Kurban Bayramının 4. günü kurban kesilir mi?

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU

Kurbanlık fiyatları enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zamlanacak. 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatının 7000, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 1.000 TL olması öngörülüyor. Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirterek ağustos ayındaki kurun belirleyici olacağını söyledi.

Kurban Bayramı’na 1.5 ay gibi bir süre olmasına rağmen zincir hipermarketler şimdiden kurbanlık satışına başladı. Bu yıl üretici ise kurbanlıklara enflasyona paralel olarak yüzde 10’un üzerinde zam uygulayacak.

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, bu yıl kurbanlık kesimi için ülke genelinde yeterince hayvan olduğunu, dolayısıyla et fiyatlarının artmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

Zincir marketlerin de gelecek talebi karşılamak için şimdiden kurban satışına başladığının altını çizen Tunç, özellikle İstanbul’da Kurban Bayramı’na 10 gün kala satışların hareketlendiğini ve rakamların semtlere göre bile değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

MALİYET FİYATI ARTIRABİLİR

Sabah'ın haberine göre, bu yıl küçükbaş hayvanın ortalama 1,000, büyükbaşın ise ortalama 7000 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkmasını öngördüklerini dile getiren Tunç, en büyük sıkıntının yükselen döviz kuru nedeniyle maliyeti artan yem ve yakıt olduğunu kaydetti.

Buna bağlı olarak hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının da muhtemel olduğunu vurgulayan Tunç, "Üretici bir yıl boyunca verdiği emeğin karşılığını almak istiyor. Dolayısıyla ağustostaki döviz kuru fiyatlarda belirleyici olacak" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl pazarda büyükbaş hayvanın fiyatı 6 bin ile 22 bin lira arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 lira ile bin 200 lira arasında satışa çıkmıştı.Yapılan satışlardan ise toplamda 10 milyar liranın üzerinde gelir elde edilmişti.

KİLO FİYATI 20 LİRADAN BAŞLAYACAK

Geçen yıl yaklaşık 1 milyon 200 bin büyükbaş kurbanlığın pazarlara girdiğini ve 900 bine yakınının satıldığını belirten Tunç, “Büyükbaş kurbanlığın canlı kilogram fiyatlarına 18-20 lira demiştik, ortalama 18 lira civarında rakamlara satış yapıldı. Bu yıl da ortalama 20 liradan başlar” diye konuştu. Geçen yıl satılan küçükbaş hayvan sayısı ise 2.2 milyon oldu.

 

.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡