Lob Ne Demek, Beynimizde Toplam Kaç Lob Var, Görevleri Neler

Tv 8 ekranlarında yayınlanan "Benim beynimde beş lob var" diyalogu Türkiye'nin gündemine oturdu. Yarışmacılar arasında yaşanan ilginç diyalog sosyal medyada olay oldu. Birçok paylaşım sistesi lob diyalogunu alay konusu haline getirdi. Peki beyinde kaç lob

Lob Ne Demek, Beynimizde Toplam Kaç Lob Var, Görevleri Neler

Tv 8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz'in bu haftaki yarışmacılarından Malatyalı Esma Hanım ve Hikmet Bey arasında yaşanan lob muhabbeti giderek büyüyor.Yemekteyiz'de bu hafta yarışan Malatyalı Esma Hanım ve diğer yarışmacı Hikmet Bey arasında çok ilginç dakikalar yaşandı. Tartışmaya giren Esma Hanım Hikmet Bey'e "Benim beynimde 5 lob var" ded, Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu ilgnç diyalog kısa sürede sosyal medyada alay konusu oalrak, paylaşım rekoru kırdı. "Siz benim beynimdeki lobları nereden biliyorsunuz, ben beynimde lob olduğunu bilmiyorum" diyen Yemekteyiz yarışmacısı, "Zeki insanlarda iki lob vardır derler" sözüne "O zaman bende 5 lob var" diyerek yanı verdi. Türkiye'nin gündemine oturan lob diyalogunun ardından herkes "beinde kaç lob var, lobun görevleri nelerdir" sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki insan beyninden kaç lob var, bu lobların görevleri nelerdir?

PEKİ GERÇEKTEN İNSAN BEYNİNDE KAÇ LOB VARDIR? GÖREVLERİ NELERDİR?

Beyin işleyişini sistematik bir şekilde yerine getirmesi için 5 ana lobu çalışır. İnsan beyninde beş ana lob bulunur ve bu lobların her birinin farklı görev ve işlevleri vardır. Lob; çizgi ve bölmelerle ayrılmış kısımlardır ve mikroskobik incelemeye gerek duyulmaksızın karar verilebilir. İnsan beyninde kaç lob vardır?

Beyinde Kaç Lob Var? Beynimizde Toplam Kaç Lob Var, Görevleri Neler

İNSAN BEYNİNDE BULUNAN LOBLARIN GÖREVLERİ:

1- Frontal lob: Bilinçli düşünme; zarar görmesi durumunda ruh hali, hissiyat değişikliği olabilir.

2- Parietal lob: Çeşitli duyu organlarından gelen bilgileri birleştirmede önemli rol oynar. Ayrıca nesnelerin kullanılması ve bazı mekansal görüş işlemelerinde (visuospatial processing) parietal lobun kimi bölümleri rol alır.

3- Oksipital lob: Görme duyusuyla ilgili bilgilerin işlendiği lobdur. Hafif zarar görmesi halüsinasyonlara sebep olur.

4- Temporal lob: Ses ve kokunun algılanması, aynı zamanda da yüzler, mekanlar gibi karmaşık uyaranların işlenmesi bu lob tarafından sağlanır.

5- Serebellum: Duyu organlarından gelen bilgilerle haraketi ilişkilendirir. Bu lob özellikle dengenin sağlanmasında önemli rol oynar.

LOB NEDİR? LOB NE DEMEK

İnsan beyninde beş ana lob bulunur ve bu lobların her birinin farklı görev ve işlevleri vardır. Lob; çizgi ve bölmelerle ayrılmış kısımlardır ve mikroskobik incelemeye gerek duyulmaksızın karar verilebilir.

0
1
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡