Metabolizma Nasıl Hızlandırılır ? Metabolizmayı Hızlandırma Yöntemleri

Hareketsizliğin Metabolizmaya Zararları ? Metabolizma Hızlandırma Yönergeleri ve Yöntemleri.

Metabolizma Nasıl Hızlandırılır ? Metabolizmayı Hızlandırma Yöntemleri

Her zamankinden sağlıklı beslendiğiniz ve sağlıklı ve organik gıdalar tükettiğiniz halde kaslarınızı gevşemiş, kendinizi bitkin ve enerjinizi bitmiş, giysilerinizi biraz daralmış ve hatta bel-kalça ve basen kısmından sıkıyormuş gibi hissediyorsanız üzücü gerçekle karşı karşıyasınız demektir.

30-35 yaşından sonra kişilerin metabolizmasının yavaşladığı ve ilerleyen her 10 yılda bu yavaşlamanın iyice arttığını sizlere üzülerek belirtelim. Metabolizmanızın hızının arttırılması için gerekli önlemler hakkında bilgiler vererek yazımıza başlıyoruz.

 Metabolizmanızı hızlandıracak öneriler

Metabolizması yavaş olan bir kişinin ofisi veya evi asansörlü ise asansör kullanmamanız, işlemlerinizi gerçekleştirirken merdiveni kullanmayla başlayabilirsiniz. Metabolizma yavaşlayınca yağ depolaması artar. Bununla birlikte kas kütlesi artarsa ancak metabolizma hızlanır. Yüksek glisemik indeksli (işlenmiş, rafine edilmiş, kana çabuk karışan) karbonhidratlar yenirse, bu tür beslenme ile bu tüketilenler yağ olarak depolanır ve metabolizmayı yavaşlatır.

İnsülin direnci, hormon bozuklukları, yoğun çalışma hayatı, stresli hayat, uykusuzluk ve stres metabolizmayı yavaşlatan etkenlerdir.

spor-metabolizm-egzersizBu nedenle aşırı yemekten kaçınarak karbonhidratlı gıdalar yerine proteinli gıdalar tüketilmesi ve kas kütlenizi arttırmak için spor yapınız, dengeli beslenin, yüksek glisemik indeksli gıdalardan, vücudunuz için gerekli olan kalsiyum ihtiyacını karşılayın. Günlük hayatınızda yapacağınız 30 dakika ya da daha fazla süren yoğun bir egzersiz ile daha fazla sağlık yararı kazanacak olsanız da düşük veya orta yoğunluktaki egzersizler de sizin için faydalıdır. Gündelik yaşamınızı egzersiz etrafında oluşturmak yerine egzersizi hayatınız çevresinde oluşturun.

Evde oturanlar için Egzersiz !

Evde oturan biriyseniz her gün yerleri silerek başlayabilirsiniz. Çocuklarınızı oynarken seyretmek yerine onlarla birlikte oynayın. Kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeğinden önce kısa bir yürüyüşe çıkın. Erkeklerin pek sevdiği bir durum olmasa da alış-verişe çıkmak ve dükkanlarda gezmekte egzersiz olarak düşünülebilir. Ortalama olarak taksiyle gittiğiniz yakın yerlere yürüyerek veya bisikletinizle gitmekte bir egzersizdir.

Bu yazıda yer alan tüm içerik bilgilendirme amaçlıdır. İlgili hastalığa yönelik olarak teşhis,  tanı ve tedavi hizmeti vermez. Herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda konusunda uzman doktorlar ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡