Mevcudiyet Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Mevcudiyet Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Mevcudiyet kelimesini günlük hayatta duyan kişiler, internet arama motorlarında Mevcudiyet nedir, kısaca ne demek?" sorusuna yanıt aramasının yanı sıra "TDK'ye göre Mevcudiyet kelimesinin anlamı nedir, nasıl kullanılır?” şeklinde de aramalarda bulunuyor. Aradığı cevapları bulmak isteyenler için detaylar haberimizde...

Mevcudiyet Nedir, Kısaca Ne Demek? TDK'ye göre Mevcudiyet Kelimesinin Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en zengin dilleri arasında yer alan Türkçe'de 600 binden fazla kelime bulunmaktadır. Her biri birbirinden farklı anlamlar içeren bu kelimelerden biri mevcudiyet kelimesidir. Bu kelimenin ne demek olduğu ve nerelerde kullanıldığı da vatandaşlar tarafından internet arama motorlarında araştırılmaktadır.

Bizler de merak ettiğiniz mevcudiyet nedir, mevcudiyet kısaca ne demek olduğunu Türk Dil Kurumu TDK'de yer alan  bilgiler doğrultusunda yanıt verdik. Bu içerikte ayrıca mevcudiyet nasıl kullanılır?sorunuza da cevap verecektir.

Tdk Anlamı nedir?

MEVCUDİYET NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Mevcudiyet kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir.
Mevcudiyet kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre mevcudiyet kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Varlık
- Varoluş

MEVCUDİYET KELİMESİ NASIL KULLANILIR?

- Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN