Müeddep ne demek, TDK'ya göre Müeddep kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımızda, okuduğumuz kitaplarda ve dizilerde bazı değişik kelimeler duyarız. Müeddep nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Müeddep ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Müeddep kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Müeddep ne demek, TDK'ya göre Müeddep kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Müeddep ne demek? Müeddep TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi müeddep kelimesi. Peki müeddep ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre müeddep nedir, müeddep kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MÜEDDEP NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Müeddep kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Müeddep kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre müeddep kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Uslu, terbiyeli, edepli

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡