Müptezel ne demek? Müptezel kimlere denir?

Müptezel ne demek? Müptezel kimlere denir? sorusu internette bu kelimenin anlamını merak eden kullanıcılar tarafından merakla araştırılmaktadır. Biz de sizler için derledik. İşte detaylar.

Müptezel ne demek? Müptezel kimlere denir?

İnternette anlamı en çok araştırılan kelimelerden birisidir. Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız müptezel kelimesinin manasını herkes merak etmektedir. Peki Müptezel ne demek? Müptezel kimlere denir? Tüm merak edilenler haberimizde.

Müptezel ne demek?

Google de en çok aranan kelimelerden birisi de Müptezel ne demek? olduğunu biliyor muydunuz? Evet maalesef bu kelime çok araştırılıyormuş. Peki Müptezel kimlere denir? Müptezel nedir? sözlük anlamını bulabilirsiniz

Saygınlığını yitirmiş, benzeri çok olduğundan değerini kaybetmiş mal, saygıdeğer olmayan kişi anlamlarında kullanılan bir terimdir. Kelimenin ayrıca argoda başka anlamlarla kullanıldığı da görülmektedir.

Müptezel kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir ve bayağılaşma, ayağa düşme anlamlarına gelen iptizal kelimesinden türemiştir.

Müptezel sözlük anlamı

1. sıfat Saygınlığını yitirmiş

2. Çokluğundan dolayı değerini yitiren, değersiz

Argoda müptezel ne demek?

Müptezel kelimesi argoda uyuşturucu satan ve/veya kullanan kimseler için kullanılmaktadır ve bağımlı anlamına da gelmektedir.

Aynı zaman “ortalık malı” anlamında kullanımı söz konusudur.

Müptezel ne demek? Müptezel kimlere denir?

 

6
6
24
38
33
33
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡