Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

Ahmet Kural'la oynadığı komedi filmleriyle tanınan Murat Cemcir'in hayatı merak konusu oldu. Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında? Murat Cemcir evli mi? Murat Cemcir hangi dizi ve filmde oynadı? Ahmet Kural'la Murat Cemcir nasıl tanıştı?

Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

Ahmet Kural'la birlikte oynadıkları komedi filmleriyle tanınan Murat Cemcir'in hayatı merak konusu oldu. Onlarca filmde gördüğümüz Cemcir daha çok komedi filmlerinde rol aldı.Kardeş Payı dizisinde gördüğümüz Murat Cemcir, Ailecek Şaşkınız, Düğün Dernek gibi filmlerde Ahmet Kural'la başrolleri paylaşmıştır.Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında? Murat Cemcir evli mi? Murat Cemcir hangi dizi ve filmde oynadı? Ahmet Kural'la Murat Cemcir nasıl tanıştı?

Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

MURAT CEMCİR KİMDİR?

Murat Cemcir (d. 30 Kasım 1976, Niksar), Gürcü asıllı[ Türk oyuncudur.Çalgı Çengi, İşler Güçler, Düğün Dernek, Düğün Dernek 2, Kardeş Payı, Ailecek Şaşkınız adlı dizi ve filmlerindeki partneri Ahmet Kural ile baş rolü paylaşmıştır.

Gürcü kökenlidir. Takva ve Yeraltı gibi filmlerde yardımcı rollerde yer alan oyuncu, Selçuk Aydemir yönetmenliğindeki komedi dizileri Üsküdar'a Giderken ve Ramazan Güzeldir ile dikkat çekmiştir. Ahmet Kural ile uyumlu bir ikili oldukları Çalgı Çengi filmindeki performansı ile beğeni toplamıştır. Oyunculuğunu oynadığı karakterlerle geliştirmektedir. Gürcüceyi iyi derecede konuşabilen oyuncu, at biniciliği ile ilgilenmektedir. 2010 yılında Selçuk Aydemir yönetmenliğinde çekilen "Çalgı Çengi", Düğün Dernek filmleri ve İşler Güçlerde Ahmet Kural ile başrol oynamıştır. Mustafa Kemal Üniversitesi Otomotiv Bölümü mezunudur. 2013 yılının sonunda Düğün Dernek filminde Çetin karakteri ile büyük beğeni kazanmıştır. Cemcir, 2014 yılında başlamış olan Kardeş Payı dizisinde 35 bölüm başrol olarak oynamıştır.

Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

Murat Cemcir'in rol aldığı dizi ve filmler:

2018  Ailecek Şaşkınız     
2017  Çalgı Çengi :İkimiz
2016 Hayatımın Aşkı     Konuk Oyuncu(1.bölüm)
2015 Düğün Dernek 2: Sünnet
2014 Kardeş Payı
2013 Düğün Dernek
2012 İşler Güçler
2012 Behzat Ç.
2012 Yeraltı
2011 Üsküdar'a Giderken
2010 Küstüm Çiçeği
2010 Çalgı Çengi
2009 Bir Bulut Olsam
2009 Ramazan Güzeldir     
2008 Gazi
2008 Kurbanlık
2008  Beşinci Boyut (Söndürülen Hayatlar Bölümü)     
2006 Polis
2006 Pars: Kiraz Operasyonu
2005 Takva
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı

Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

AHMET KURAL'LA MURAT CEMCİR NASIL TANIŞTI?

Tanışma hikayelerini bir dergiye anlatan Murat Cemcir ve Ahmet Kural şunları söylediler:

Ahmet Kural: Kaderle ilgili bir durum vardı. Başta birbirimizi hiç sevmedik. Yine birtakım oyuncu tripleri vardır, "Ben odada tek kalırım" falan... Ama işte ben de odada tek kalamamışım, o da tek kalamamış; Allah bizi o gün aynı odada yatırdı. Ben onunla konuşmuyorum, o benimle konuşmuyor, tavana baka baka geçti o gece öyle. Ertesi gün de derhal ayrıldı odalar.

Sonraki dönem Selçuk’un (Aydemir) 'Ramazan Güzeldir' diye bir işi oldu TRT’de, Murat da onun başrollerinden birinde. Sırf onu kazanabilmek için, "Gelirim" dedim.

Selçuk’u da o dizide tanıdım. Ve bana ilk defa bir yönetmen, "Ne yapabilirsin?" diye sordu bir sahne için. "Vallaha mı?" dedim. Yüz bulunca, dağıttım diziyi. Öyle olunca da tak diye 'Çalgı Çengi’yle geldiler hemen akabinde. Komedi falan istemiyordum hiç; "Hayır" dedim.

Murat Cemcir: “Ben çalgıcı değilim, çengi hiç değilim" dedi...
A. K.: Aynen. Fakat yaptık sonunda. Ben anca setin üçüncü günü ikna oldum ki, çekim sürecinin toplamı altı gün zaten.   

M.C.: 'Çalgı Çengi’den sonra, 'Üsküdar’a Giderken' diye bir iş yaptık. Dizi yayından kaldırılınca 'Meslek Hikayeleri' projesiyle geldi Selçuk. Tek derdimiz, mizah dolu bir belgesel yapmak... Kanal kanal gezdik, kimse almadı 'Meslek Hikayeleri’ni. İyi ki de almamış. Sonra Selçuk, "Abi ben bu projeyi satamama hikayemizi yazayım mı?" dedi. 'İşler Güçler' öyle çıkmıştır.

Murat Cemcir kimdir? Aslen nereli? Kaç yaşında?

 

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡