Muzır ne demek, TDK'ya göre Muzır kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Muzır karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Muzır ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Muzır kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Muzır ne demek, TDK'ya göre Muzır kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe'de onbinlerce kelime bulunmakta olup birçoğunun anlamını doğal olarak bilemeyebiliriz. Muzır ne demek? Muzır TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi muzır kelimesi. Peki muzır ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre muzır nedir, muzır kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MUZIR NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Muzır kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Muzır kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre muzır kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Zararlı
- Her şeyi bozan, karıştıran (çocuk)
- Yaramaz, cinsel gelişmeye zararlı
- Sağlığı bozan

MUZIR CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Görüyorsunuz ya iki gözüm, işsizliğin fazlası hem işverenler hem işçi arayanlar için muzırdır, iki gözüm, muzırdır doğrusu!

MUZIR KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- muzır yayın

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡