Orfoz ne demek, TDK'ya göre Orfoz kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz bazı kelimelerin ne anlama geldiğini merak ederiz. Orfoz bu kelimelerden bir tanesidir. Orfoz ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Orfoz kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi düzenledik.

Orfoz ne demek, TDK'ya göre Orfoz kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde bir çok kelimenin anlamı herkes tarafından bilenemeyebilir. Orfoz ne demek? Orfoz TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi orfoz kelimesi. Peki orfoz ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre orfoz nedir, orfoz kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

ORFOZ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Orfoz kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Orfoz kelimesi kökenlidir.

TDK'ya göre orfoz kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Hanigillerden, Ege ve Akdeniz'de bulunan, eti beyaz ve lezzetli, 10 kilogramdan 50 kilograma kadar ağırlığı olan bir tür balık (Epinepheles gigas)

ORFOZ CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Orfozun görünmesiyle yemin kaybolması bir oldu, çocuğun da kolu koparılırcasına sarsıldı.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡